Live Live

Rouwadvertentie voor ‘onze parel’ Lotte van der Zee: ‘Kom naar uitvaart zoals je bent’

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 08:58

Rouwadvertentie voor ‘onze parel’ Lotte van der Zee: ‘Kom naar uitvaart zoals je bent’

De nabestaanden van Lotte van der Zee zien zaterdag ‘liever geen rouwkleding’ bij de uitvaart van het vorige week overleden model. Dat blijkt uit een rouwadvertentie die donderdag in Tubantia is gepubliceerd. Zaterdagochtend is er, voorafgaand aan een herdenkingsbijeenkomst in besloten kring, gelegenheid afscheid te nemen van Lotte.

Tussen 10.00 en 13.30 uur kunnen belangstellenden Lotte de laatste eer bewijzen en haar nabestaanden condoleren in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. ,,Kom zoals je bent", vragen Lottes ouders, opa's en oma's in de rouwadvertentie. Ook vraagt de familie ‘persoonlijke herinneringen en foto's van Lotte’ achter te laten op een speciale website.

Lotte, door haar naasten omschreven als ‘onze parel, ons alles’, stierf vorige week woensdag. Het model, dat twee jaar geleden werd gekroond tot Miss Teenage Universe, werd eind februari getroffen door een hartstilstand tijdens een skivakantie in Oostenrijk. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in München, waar ze stierf. De Duitse justitie is een onderzoek gestart naar de dood van Lotte, een standaardprocedure gezien de jonge leeftijd van het model.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: