Live Live

Romano (21) zat in de ontspoorde trein in Enschede: 'Dacht dat ik dood ging’

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 23:30

Romano (21) zat in de ontspoorde trein in Enschede: 'Dacht dat ik dood ging’

In de Duitse trein die woensdagavond ontspoorde in Enschede zaten 40 inzittenden. Een van die inzittenden was de 21-jarige Romano Jawalier uit Glanerbrug. Hij dacht even dat hij het niet zou overleven.

Aanvankelijk leek het voor de inwoner van Glanerbrug een treinreis zoals zo vaak, niets bijzonders. Rond 20.30 uur ging het tussen de Oostburgweg en de Oosterstraat helemaal mis. ,,De trein remde hard. Ik hoorde de machinist 'Scheisse’ schreeuwen. Ik voelde een hobbel en merkte gelijk dat de trein van het spoor was. Ik dacht echt dat ik dood ging. Ik kneep zo hard als ik kon in mijn stoel, want ik was bang dat de trein zou kantelen.”

Gelukkig voor iedereen gebeurde dat laatste niet. ,,Ik denk dat het zo'n tien seconden heeft geduurd, maar het kan ook twintig seconden zijn geweest.” Romano en de overige inzittenden moesten lang in de trein blijven zitten. Momenteel wordt het veertigtal met taxi's naar station Enschede Centraal gebracht. Daar worden ze met de bus weggebracht naar de plek waar zij aanvankelijk heen wilden reizen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: