Live Live

Roessingh Enschede zoekt proefpersonen voor robothand

Woensdag 20 juli 2016 14:20

Roessingh Enschede zoekt proefpersonen voor robothand

Mensen die hun hand minder goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door een beroerte, kunnen baat hebben bij de ironHand van Roessingh Research and Development. Om de puntjes op de spreekwoordelijke i van de robotische handschoen te zetten is de kennisinstelling nu op zoek naar proefpersonen, die het ingenieuze hulpmiddel thuis willen testen.

De handschoen ‘voelt’ door een aantal druksensoren het object dat moet worden vastgepakt en geeft vervolgens extra grijpkracht. Daarmee worden dagelijkse handelingen makkelijker. “Het geeft mij extra kracht, ik kan veel meer doen met de handschoen aan”, vertelt een van de ouderen die in de eerste proefperiode prototypes uittestte. Gebruikers trainen daarnaast ook de handfunctie.

Klaar voor thuisgebruik
De ironHand is er nu klaar voor om ook in de thuissituatie gebruikt te worden. Roessingh is daarom op zoek naar deelnemers die de handschoen vier weken willen testen. In die tijd zijn er twee meetmomenten waarop de onderzoekers bekijken welk effect de uitvinding op de hand heeft.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bob Radder (b.radder@rrd.nl / 053 487 5777) of Gerdienke Prange-Lasonder (g.prange@rrd.nl)., onderzoekers bij Roessingh.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto's: RRD

Deel deze pagina: