Live Live

AUDIO Roessingh blij verrast met schenking uit erfenis

Maandag 17 juli 2017 12:20

AUDIO Roessingh blij verrast met schenking uit erfenis

Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede is aangenaam verrast door een schenking van 20.000 euro door erven Leushuis-Pieper. Hun broer en zwager revalideerde in 1969 in Roessingh vanwege een ongeval. Hij heeft in zijn testament laten opnemen dat Roessingh een aanzienlijk deel van zijn nalatenschap ontvangt.

De donatie wordt goed besteed en vloeit terug naar de patiënten die nu in de kliniek verblijven. Zo worden de huiskamers op de verpleegafdelingen opgeknapt. Bij de pijnkliniek worden nieuwe terrasschermen geplaatst ter afscheiding van de groepen. Er komen extra bankjes rondom Roessingh waar patiënten even kunnen uitrusten en er komen nieuwe fietsen om mee te oefenen. Ook gaat er een bedrag naar de RoessinghRiders. De Roessingh Riders doen jaarlijks mee aan de HandbikeBattle. Dit is een initiatief van zeven revalidatiecentra waarbij mensen met een dwarslaesie met de handbike een berg beklimmen in Oostenrijk. Deze sportieve prestatie wordt volledig gefinancierd uit donaties.

Blij verrast
Nicole Bongers van SteunRoessingh: ,,We waren blij verrast door deze donatie! Het gebeurt niet elke dag dat wij een bedrag uit een erfenis ontvangen. Zeker geen 20.000 euro. Het is fijn te vernemen dat iemand die zo lang geleden bij Roessingh heeft gerevalideerd het revalidatiecentrum een warm hart toedraagt en besluit een deel van zijn erfenis te schenken. Dankzij deze giften kunnen we net dat beetje extra doen voor de patiënten waar anders geen geld voor zou zijn”.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto Pixabay.

Deel deze pagina: