Live Live

Roemeratoe laat interland met Oranje onder 20 schieten: ‘Hij moet aan zichzelf denken’

Gepubliceerd: Dinsdag 10 september 2019 13:54

Roemeratoe laat interland met Oranje onder 20 schieten: ‘Hij moet aan zichzelf denken’

Godfried Roemeratoe moest maandag de tweede interland met Oranje onder 20 aan zich voorbij laten gaan. De jeugdinternational van FC Twente maakt zich desondanks geen zorgen. ,,Ik wil zondag weer spelen.''

Nadat een doorbraak de afgelopen jaren nog was uitgebleven, pakte Godfried Roemeratoe tijdens de voorbereiding op dit seizoen zijn kans bij FC Twente. De controlerende middenvelder startte tot nu toe in alle vijf competitieduels van de Tukkers in de basis en presteerde naar behoren. KNVB-coach Bert Konterman riep de Souburger ook op voor twee interlands met Oranje onder 20, maar afgelopen week haakte Roemeratoe na de wedstrijd in en tegen Engeland (0-0) noodgedwongen af.

Na overleg met Konterman, de KNVB, zijn club FC Twente en Roemeratoe zelf werd besloten hem zondag in Uden niet in actie te laten komen tegen Duitsland (1-2). “Godfried kwam al wat 'stijfjes' binnen bij ons”, legde Konterman uit. “Hij moet basisspeler blijven bij FC Twente en dus aan zichzelf denken. De belasting is voor hem nu natuurlijk anders met de wedstrijden in de eredivisie. Daar moet hij nog een beetje aan wennen.”

Kleine klachten
Roemeratoe zelf liet weten dat er geen reden is voor paniek. “Ondanks wat kleine klachten gaat het prima met me”, vertelde de twintigjarige jeugdinternational. “Op zich heb ik niet echt het gevoel dat de belasting nu veel zwaarder is. Ik heb nu vijf competitiewedstrijden achter elkaar gespeeld en ik vond het eigenlijk steeds beter gaan. Na wedstrijden heb ik altijd wel wat spierpijn en wat spanning erop, maar dat lijkt me normaal. Dat had ik na de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht ook en maandag moest ik me bij Oranje onder 20 melden.”

Daar werd hij in de eerste dagen veel behandeld. Donderdag speelde Oranje onder 20 in Shrewsbury tegen Engeland en kwam Roemeratoe na 79 minuten binnen de lijnen als vervanger van Everton-speler Nathangelo Markelo. “Godfried viel goed in, het is een goed ventje”, zei Konterman, die in de jeugd van FC Twente ook een jaar de trainer van Roemeratoe was. “In de slotfase zette hij een sliding in en voelde weer een verkramping. We hebben constant overleg gehad over wat het beste was om te doen. Uiteindelijk is besloten dat hij terug ging naar zijn club, want het belangrijkste is dat hij basisspeler blijft bij FC Twente.”

Jammer
Roemeratoe: “Ik vind het heel jammer dat ik die wedstrijd tegen Duitsland moest laten schieten. In oktober hoop ik er weer bij te zijn. Dan spelen we in Katwijk tegen Portugal en daarna ook nog een uitwedstrijd in Polen. Dat zijn mooie duels voor ons.”

Voorlopig richt hij zich echter weer op FC Twente, dat nog ongeslagen is en de competitie zondag hervat met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na vijf duels bezet de ploeg van trainer Gonzalo Garcia de vierde plaats, achter Vitesse, Ajax en PSV. Wat was voor Roemeratoe tot nu toe de zwaarste wedstrijd? “Dat is denk ik PSV-thuis geweest. Ik stond die wedstrijd tegenover Gaston Pereiro en later Steven Bergwijn. Ik vind Bergwijn echt heel sterk, poeh.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: