Live Live

Rien uit Enschede raadde razendsnel Het Geluid van Qmusic

Gepubliceerd: Donderdag 08 augustus 2019 15:52

Rien uit Enschede raadde razendsnel Het Geluid van Qmusic

Zijn telefoon stond de afgelopen 24 uur roodgloeiend en zijn naam vond hij terug op zo’n beetje elke nieuwssite van Nederland. Enschedeër Rien Baas (21) raadde woensdag Het Geluid van radiozender Qmusic en pakte de prijzenpot van 8000 euro. En dat als snelste speler in jaren. „Ik wist gewoon zeker dat het een brandmelder was.”

Precies een week na de start van een nieuw geluid in het beroemde radiospel meldt Rien zich woensdagmiddag in de show. Presentator Wim van Helden vraagt de 21-jarige Enschedeër of hij weet wat hij zojuist gehoord heeft. Zijn antwoord: het vastklikken van een brandmelder. En dat is goed, tot verbazing van de hele studio. Ook Rien lijkt het zelf amper te geloven. Hij wint 8000 euro, die hij woensdagavond ontving uit de handen van radio-dj Domien Verschuuren.

Impact
Een dag later is Rien een beetje bekomen van de opwinding. „Maar de telefoon gaat de hele dag”, vertelt hij. „Vrienden, bekenden. Het valt je dan pas op hoeveel impact zo’n radioprogramma heeft. Vooral via sociale media ging het als een lopend vuurtje. Ik vond mijn naam terug op de websites van RTL, Shownieuws, van alles. Heel grappig.”

Geen enkele twijfel
En dat terwijl Rien eigenlijk helemaal geen fanatiek luisteraar van de zender is. Maar toen hij het nieuwe ‘Geluid’ eerder deze week voorbij hoorde komen wist hij het al snel zeker. Een brandmelder, dat kan niet anders. „Ik heb een tijdje terug dus zelf een brandmelder moeten vervangen omdat de onze stuk was”, legt Rien uit. Na het drinken van een paar biertjes had hij zijn eurekamoment: „Ik wist het gewoon zeker: dit is datzelfde geluid. Dus besloot ik me aan te melden op de app van Qmusic om mee te kunnen spelen. Mijn vriendin vroeg nog: wil je het niet even checken? Maar nee, ik wist het gewoon. Overigens viel het aantal biertjes wel mee hoor. Het is niet zo dat ik dronken was.”

Zonder zijn antwoord al aan de radiozender te hebben verklapt, werd Rien woensdagmiddag plots gebeld door Qmusic om live in de uitzending mee te doen aan het spel. Daar bleek Het Geluid inderdaad het vastklikken van een brandmelder. Ondanks zijn stellige overtuiging lijkt Rien op met moment suprême toch nog verrast met de uitkomst: „Het was vooral een ontzettend spannend moment, want helemaal honderd procent zeker weten doe je het nooit”, geeft hij toe. „Je gaat er niet zomaar vanuit dat je wint.”

Het winnende antwoord van Rien is met een week speeltijd het snelste sinds jaren. Het gevolg daarvan is dat de prijzenpot met 8000 euro vrij mager gevuld is voor Qmusic-begrippen. Ter vergelijking: voorgaande winnaars gingen er met een bedrag van rond de 50.000 euro vandoor. Had Rien niet beter een paar weken kunnen wachten met meedoen?

„Weet je wat het is”, zegt hij, „ik heb geluk gehad dat ik me op de app heb ingeschreven en gebeld ben. Het antwoord geef je pas in de uitzending. Ze weten niet wat ik ga zeggen. Misschien was ik na een paar weken wachten wel helemaal niet gebeld. Dus ik ben blij met wat ik heb. Het is allang bijzonder dat ik in de uitzending mocht komen én het goede antwoord heb geraden.”

Belasting
Over de gewonnen 8000 euro moet Rien nog wel kansspelbelasting afdragen. Daarna blijft een bedrag van zo’n 5600 euro over voor de Enschedeër. „En daar ben ik heel blij mee. Ik had er niet op gerekend, dus het is allemaal bonus. Ik weet nog niet wat ik met het geld ga doen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Rien Baas

Deel deze pagina: