Live Live

Restaurant en hotel met 20 kamers in oude Melkhal

Gepubliceerd: Maandag 04 november 2019 22:56

Restaurant en hotel met 20 kamers in oude Melkhal

In de oude Melkfabriek, op het terrein achter de Raiffeisenstraat in Enschede, komt een restaurant en kleinschalig hotel met 20 tot 25 kamers. Harald Droste, eigenaar van Droste's Herberg in Tubbergen, gaat de horeca runnen.

Redactie | Tubantia

In het restaurant gaat volgens Droste op ‘hoog niveau’ gekookt worden, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van Twentse producten. De bouwvergunning moet eind dit jaar rond zijn. Het hotel en restaurant, dat Droste zelf een herberg noemt, krijgt ook een binnenterras.

Meer horeca
In de Melkhal komt meer ruimte voor horeca. Een brouwerijpub of koffiebranderij met binnenterras hoort tot de mogelijkheden, zegt projectontwikkelaar Daniël Spikker. Op de eerste verdieping is de eerste kantoorruimte al verhuurd. „De kantoren krijgen gezamenlijke vergaderplekken.”

Supermarkt

Een flink deel van de Melkhal is ook gereserveerd voor een supermarkt. Spikker liet onlangs weten nog in onderhandeling te zijn met supermarktketens. „Het wordt in elk geval een supermarkt met veel biologische producten en ruimte voor voedsel van Twentse bodem. Denk aan vlees van koeien uit de omgeving of kaas die in Twente wordt gemaakt. Het moet echt de duurzaamste supermarkt van Twente worden.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: