Live Live

Reisopera verplaatst alle voorstellingen ‘Bruid te Koop’

Gepubliceerd: Woensdag 25 maart 2020 18:31

Reisopera verplaatst alle voorstellingen ‘Bruid te Koop’

De Nederlandse Reisopera heeft alle uitvoeringen van de nieuwe productie ‘Bruid te Koop’ verplaatst naar het najaar. Alle kaartjes die voor de elf geplande voorstellingen zijn verkocht, blijven geldig. Ook de cast die de voorstelling uit zou voeren, blijft dezelfde.

Redactie | Tubantia

‘Bruid te Koop’, een Nederlandse versie van ‘Die Verkaufte Braut’, zou op 14 maart in het Wilminktheater Enschede in première gaan. Die voorstelling en nog eens een vier andere uitvoeringen elders in Nederland werden twee weken geleden al afgelast. Ook de overige voorstellingen worden nu verplaatst.

Voor de periode van 3 oktober tot 11 november zijn inmiddels alweer tien voorstellingen vastgelegd. Het Enschedese gezelschap vond de ruimte door een geplande heropvoering van Tristan und Isolde uit te stellen.

Adjunct-directeur Josef Fuchs is blij dat het gelukt is om deze oplossing te vinden. „Met hulp van de theaters, orkest, team, cast en koor hebben we de planning rond kunnen maken. Op deze manier kunnen we hopelijk ons publiek toch laten genieten van deze prachtige productie. Op het moment van afgelasten zaten we vlak voor de première. Op deze manier wordt de investering in tijd en geld die we gedaan hebben toch ten volle benut.”

ZZP’ers
Ook voor de vele ZZP’ers die bij de productie zijn betrokken zoals zangers, technici en grimeurs, biedt de gekozen oplossing enig houvast. „We kunnen deze mensen nu aanbieden dat ze voor een volledige productie en tournee werk hebben. Als werkgever was dit voor ons ook een belangrijke reden om tot verplaatsing over te gaan.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: