Live Live

Reggeborgh met sprintploeg tweede grote Twentse sponsor in schaatsen

Gepubliceerd: Donderdag 18 oktober 2018 10:42

Reggeborgh met sprintploeg tweede grote Twentse sponsor in schaatsen

Investeringsmaatschappij Reggeborgh van de familie Wessels wordt hoofdsponsor van de schaatsploeg van Gerard van Velde. Van Velde en Reggeborgh gaan tot en met de komende Olympische Winterspelen, in 2022 in Peking, met elkaar samenwerken.

Daardoor zijn de sprinters Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs verzekerd van inkomsten. Reggeborgh wordt de tweede grote Twentse sponsor in het schaatsen. Eerder werd bekend dat Infestos in Enschede, de beleggingsmaatschappij van ondernemer Bernard ten Doeschot, de ploeg van Ireen Wust gaat sponsoren.

Ondersteuning in de breedte
Volgens ploegleider Gerard van Velde gaat Reggeborgh voor een samerwerking voor de lange termijn. Reggeborgh overweegt naast het sponsorschap het schaatsen in de breedte te gaan ondersteunen. Het bedrijf wil met de hulp van de ploeg van Van Velde de sport dichter bij het publiek brengen, met name in het oosten van Nederland.

IJsbaan Enschede
Via een dochteronderneming is Reggeborgh eigenaar van de IJsbaan Twente in Enschede en ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de exploitatie van de ijshal. Reggeborgh neemt bij de ploeg van Van der Velde de plaats in van Plantina. Het nieuwe schaatsseizoen begint in het weekend van 2 tot en met 4 november in Thialf, waar startbewijzen voor de eerste wereldbekerwedstrijden te verdienen zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: