Live Live

Recreatieve zwemmers kopje onder in zwembadplan

Maandag 02 oktober 2017 22:02

Recreatieve zwemmers kopje onder in zwembadplan

Glanerbruggers, recreatieve zwemmers en topsporters dreigen kopje onder te gaan in het nieuwe zwemcentrum in Enschede dat op Het Diekman gevestigd moet worden.

Het plan is om naast het Aquadrome een bescheiden wedstrijd-, sport en warmwaterbad te bouwen. Zodra die zwemaccommodatie klaar gaan de slopers aan de slag met het Aquadrome en het Slagman. Volgend jaar al wordt zwembad De Brug in Glanerbrug gesloten.

Het zijn vooral de recreatieve zwemmers die in de voorliggende plannen tekort komen vinden onder andere de PvdA, Enschede Anders en Burgerbelangen. "Moet Enschede niet een zwemcentrum bouwen dat alle doelgroepen bediend, dus ook de topsporters?" aldus Niels van den Berg van Burgerbelangen Enschede. Hij zag er geen been in om extra te investeren om die wens te realiseren. In de vergadering van de stedelijke commissie werd door enkele partijen gepleit voor het openhouden van De Brug. In elk geval tot 2021 tot het nieuwe centrum klaar is.

Hoewel de Enschedese zwemverenigingen zich best konden vinden in de plannen, was het gebrek van topsportfaciliteiten en het dure zwemwater wel een punt van zorg. Wethouder Jurgen van Houdt beloofde er van alles aan te doen om het recreatief gebruik van het zwembad te optimaliseren en wees de topzwemmers naar Hengelo waar een 50 meter bad in gebruik wordt genomen of naar de UT waar samen met de gemeente wordt gekeken naar vergroting van de huidige accommodatie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Annina Romita

Deel deze pagina: