Live Live

Recordgroei Saxion, zorg in trek

Maandag 16 oktober 2017 16:30

Recordgroei Saxion, zorg in trek

Saxion Hogescholen heeft op dit moment meer studenten dan ooit. De school is vorige maand verrast door een eindsprintje dat negen procent meer nieuwe inschrijvers opleverde dan vorig jaar. Vooral de zorgopleidingen floreren.

Saxion telt deze maand 7700 nieuwe eerstejaars studenten, ongeveer 600 meer dan een jaar geleden. Daarmee is de hogescholengroep in Enschede, Deventer en Apeldoorn op een recordaantal studenten van 26.800 uitgekomen. Het aantal buitenlandse studenten is met 20 procent gegroeid.

Met name Duitsers hebben de weg terug gevonden na een dip van enkele jaren in de aanmeldingen. De hernieuwde belangstelling wordt mede veroorzaakt doordat de scholengroep dit jaar een wervingscampagne in alle Duitse deelstaten is begonnen.

Saxion zegt de grote toestroom goed te kunnen opvangen. Dankzij effici├źntere roosters wordt beter gebruik gemaakt van lesruimten. Hoewel de hogeschool een sterk technisch profiel heeft, is dit jaar (ook) de groei van eerstejaars op de academie Gezondheidszorg zeer fors. De academie was daar op voorbereid en heeft deze zomer 23 nieuwe docenten aangesteld.

Bij verpleegkunde begonnen 641 studenten aan hun studie (vorig jaar 402) en ook de nieuwe aanwas bij fysiotherapie groeide, van 232 naar 386 eerstejaars.

De kleinere opleiding advanced nurse practioner groeide licht van 32 naar 36. Alleen de instroom bij podotherapie daalde, van 34 naar 28. Deze opleiding voor voetverzorging kreeg onlangs een slecht rapportcijfer van Keuzegids HBO en is eerder dit jaar na een tegenvallend studenttevredenheidsonderzoek op nieuwe leest geschoeid.

┬ę Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: