Live Live

VIDEO Raiffeisenstraat nieuwe hoofdroute in centrum Enschede

Donderdag 23 maart 2017 16:35

VIDEO Raiffeisenstraat nieuwe hoofdroute in centrum Enschede

De Raiffeisenstraat, Hengelosestraat en Deurningerstraat gaan op termijn volledig op de schop. De gemeente wil de drukte op de Molenstraat en het kruispunt Deurningerstraat/Hengelosestraat bij het stadskantoor verminderen door automobilisten te 'dwingen' gebruik te maken van de Raiffeisenstraat.

TV Enschede ging naar de straten die worden aangepakt om uitleg te geven over de veranderingen. Bekijk de video hierboven.

De werkzaamheden beginnen in 2018 of 2019, tegelijkertijd met de ontwikkeling van het terrein van de voormalige melkhal (nu onder meer onderkomen van het Mystiek Theater).

De Raiffeisenstraat wordt ingericht als een vijftigkilometerweg. Dat betekent dat het hobbelige wegdek met klinkers wordt vervangen door asfalt. De straat wordt iets verlegd richting de melkhal en aan de overzijde komt een vrijliggend tweerichtings fietspad.

Dat fietspad moet het eerste deel van de fietssnelweg F35 richting Oldenzaal worden. De F35 wordt - waarschijnlijk na 2020 - uitgebreid met het traject tussen de Lambertus Buddestraat en het Centraal Station. Ter hoogte van de Brandweerweg komt er een afslag via het vrijliggende fietspad langs de Raifeisenstraat wordt aangesloten op de 'fietsstraat' Lasonderstraat.

Zodra de Raiffeisenstraat is heringericht wil de gemeente het eerste deel van de Deurningerstraat en Hengelosestraat afwaarderen en onaantrekkelijker maken voor automobilisten met een dertigkilometergebied.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: