Live Live

Raiffeisenstraat in Enschede vrijdag weer open, mét groene ovatonde

Woensdag 04 december 2019 16:50

Raiffeisenstraat in Enschede vrijdag weer open, mét groene ovatonde

De Raiffeisenstraat is vanaf vrijdagmiddag weer toegankelijk. Met de herinrichting van deze straat en aangelegen kruisingen is het warmtenet verder uitgerold en zijn de verkeersveiligheid en het straatbeeld verbeterd.

Mandy de Jong | Tubantia

De Raiffeisenstraat heeft een zogeheten groene ovatonde - een gelijkvloerse kruising in de vorm van een ovale rotonde - gekregen. Hierdoor is volgens de gemeente Enschede de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeterd. Het kruispunt Molenstraat-Hengelosestraat wordt daarnaast ontlast, doordat het autoverkeer nu beter over de Raiffeisenstraat kan. En de straat is door de aanleg van asfalt ook stiller geworden voor omwonenden.

F35
Het vrijliggende tweebaans fietspad dat langs de straat ligt, is voor fietsers weer een schakel binnen de fietssnelweg F35 naar Oldenzaal.

60 bomen
Het straatbeeld ziet er totaal anders uit, want het gebied heeft er ook zestig bomen bijgekregen. De ovatonde heeft een plantsoen gekregen en er is in het gebied ruimte gemaakt voor wateropvang in wadi’s.

Kottendijk
De nieuwe Raiffeisenstraat maakt een verbinding met het Cobercoterrein en de Melkhal, die binnenkort tot ontwikkeling worden gebracht. De werkzaamheden aan de Kottendijk zijn naar verwachting ook eind dit jaar afgerond.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Gemeente Enschede

Deel deze pagina: