Live Live

PVV wil onderzoek naar vrachtvliegtuigen op Twente Airport

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 14:56

PVV wil onderzoek naar vrachtvliegtuigen op Twente Airport

De PVV-fractie in Overijssel wil dat er onderzocht wordt of luchtvrachtvervoer op Twente Airport een serieuze mogelijkheid is. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan zowel de landelijke politiek als de provincie.

De PVV wil dat in een kort onderzoek, een zogenaamde quickscan, gekeken wordt of het opstijgen en landen van vrachtvliegtuigen op Twente Airport haalbaar is. „De minister stelt nu haar luchtvaartnota op. Dit is het moment om Twente Airport op de kaart te zetten”, aldus Erik Veltmeijer van de PVV Overijssel.

Alternatief voor Schiphol
Volgens de provinciale partij komt de vraag of Twente Airport kan worden ingezet voor luchtvrachtverkeer van het bedrijfsleven zelf. „Schiphol heeft hiervoor een capaciteitsprobleem, waardoor er gekeken moet worden naar alternatieven”, aldus de partij. „De PVV wil al lange tijd de logistieke sector, en daarmee onze economie, beter aansluiten op de wereldeconomie. Luchtvrachtverkeer op Twente Airport zorgt hiervoor.”

Banen pakken
De PVV is al jaren voorstander van een volwaardige luchthaven in Twente. De partij noemde Twente Airport in 2017 zelfs als alternatief voor het ‘overvolle’ Schiphol. Dat voorstel kon niet op veel applaus rekenen. Veltmeijer: „In tegenstelling tot de luchtfietserij van TechBase Twente of het debacle van Lithium Werks, levert luchtvrachtvervoer wel echte banen op. Dit is het moment om deze banen te pakken.”

De partij heeft voor de Provinciale Statenvergadering van 27 februari een motie ingediend, waarin wordt opgeroepen om actie te ondernemen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: