Live Live

PvdA wil oplossing voor ‘proptreinen’ tussen Enschede en Zwolle

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 09:57

PvdA wil oplossing voor ‘proptreinen’ tussen Enschede en Zwolle

De PvdA Overijssel wil dat de provincie zo snel mogelijk een oplossing vindt voor de overvolle treinen tussen Enschede en Zwolle. Statenlid Hans Nooter van de provinciale fractie spreekt van ‘proptreinen’ en wil in de Statenvergadering van woensdag 23 januari gedeputeerde Bert Boerman aan de tand voelen over de problemen op het traject.

Keolis krijgt jaarlijks 17,5 miljoen euro van de provincie voor het exploiteren van de lijn Enschede-Zwolle en de lijn Zwolle-Kampen. Dat er in december een piek in het aantal klachten over drukte in de trein was, vindt de PvdA onbegrijpelijk. „Er zijn herhaaldelijk problemen met de treinen en het is op de lijn regelmatig zó druk dat reizigers op tussenstations niet meer meekunnen,” zegt Statenlid Hans Nooter.

Groot succes
Sinds vorig jaar zomer rijdt er een intercitytrein tussen Enschede en Zwolle, die moest leiden tot een betere spreiding van reizigers. Maar de lijn werd zo’n succes, dat naast de intercity ook de sprinter voller werd. Nooter: „Dat zoveel mensen van deze provinciale lijn gebruik maken mogen we gerust een groot succes noemen, maar nu is het zaak ervoor te zorgen dat de lijn niet aan dat succes ten onder gaat.”

Vanwege storingen en gladde sporen waren er in december bovendien fors minder treinstellen beschikbaar dan normaal. Dat leidde tot een piek in het aantal klachten. Keolis stelt dat de problemen van afgelopen maand inmiddels zijn verholpen.

Oplossingen
Nooter wil weten welke oplossingen er voor het traject Enschede-Zwolle in beeld zijn. Het Statenlid denkt daarbij onder meer aan het inzetten van extra treinstellen. „Sowieso moet er iets gebeuren; reizigers moeten er op kunnen rekenen dat ze met de trein meekunnen en zeker zijn van goed openbaar vervoer”, aldus Nooter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Keolis

Deel deze pagina: