Live Live

PvdA wil onderzoek naar problemen met stempassen in Enschede

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 19:43

PvdA wil onderzoek naar problemen met stempassen in Enschede

Het niet tijdig bezorgen van stempassen in Enschede voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen heeft tot vragen van de PvdA geleid. De fractie pleit voor een onderzoek naar de gang van zaken.

André Boersma, raadslid voor de sociaal-democraten, heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld. Boersma deed dat naar aanleiding van ‘zeker tien telefoontjes’ en meldingen op sociale media over inwoners die geen stempas hadden ontvangen.

Meerdere wijken
De meldingen over niet-bezorgde stempassen strekken zich volgens Boersma uit over de hele stad: Oikos, Laares, Stroinkslanden, en Velve Lindenhof. „Ook zouden er huishoudens zijn waar maar één stempas is binnengekomen. En er zijn misschien ook wel mensen die geen stempas hebben gekregen, maar niet aan de bel trekken.”

Stemrecht
Het PvdA-raadslid zegt het belangrijk te vinden dat mensen gebruik maken van hun stemrecht. „De gemeente roept ook op om te gaan stemmen, maar dan moeten de stempassen wel op tijd worden geleverd”, aldus Boersma, die zich daarnaast afvraagt of de bezorgen van stempassen de laatste jaren is verslechterd. „Ik heb het gevoel dat die bezorging in het verleden een stuk beter was geregeld en er destijds veel minder klachten waren.

170 adressen
Namens de gemeente zegt een woordvoerster dat er met name in de wijk Oikos dinsdag nog in allerijl nieuwe stempassen zijn bezorgd. Het gaat om ruim 170 adressen, zo liet de gemeente via Twitter weten. De gemeente Enschede erkent dat er iets is is gegaan in de bezorging en dat na de verkiezingen bekeken zal worden hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tubantia

Deel deze pagina: