Live Live

Projectontwikkelaar koopt oud-tuincentrum in Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 17 augustus 2018 14:17

Projectontwikkelaar koopt oud-tuincentrum in Enschede

Vastgoedontwikkelaar Ten Brinke uit Varsseveld heeft voormalig tuincentrum Groenrijk aan de Industriestraat in Enschede gekocht om er woningen te bouwen.

Het terrein, dat ruim 11.000 vierkante meter groot is, heeft 2,5 jaar te koop gestaan. Ten Brinke zegt met de Groenrijk-locatie aansluiting te zoeken bij de woningbouwplannen die de gemeente heeft rondom het Cromhoffpark. Het gaat om het gebied tussen het oude Wegenerpand aan de Getfertsingel/Industriestraat en de Wethouder Beversstraat.

Groenstedelijk wonen
Dit gebied wordt door de gemeente gezien als een ideale plek voor 'groenstedelijk wonen'. De gemeente is eigenaar van het Wegenerterrein en wil hier ongeveer negentig woningen bouwen, met uitzicht op het Cromhoffpark. Ook voor het Louwers/Beckersterrein aan de Getfertsingel, dat grenst aan het Wegenerterrein, ziet de gemeente mogelijkheden voor woningbouw.

Beginstadium
De plannen verkeren in het beginstadium. Met de planontwikkeling wordt direct na de bouwvak begonnen, aldus makelaar Cushman & Wakefield die de verkoop van Groenrijk begeleidde.

Mochten de plannen doorgaan, dan wordt de bedrijfsruimte gesloopt. Het tuincentrum stond sinds oktober 2015 leeg. Het is verkocht voor ruim 1,3 miljoen euro. De vraagprijs was 1,95 miljoen euro meldt de website Vastgoedmarkt.nl, die de gegevens heeft gehaald uit de akte van levering.

Aldi
Supermarktketen Aldi heeft het pand in 2016 een tijd gehuurd toen het filiaal aan de Haaksbergerstraat werd gesloopt om plaats te maken voor een nieuw onderkomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cushman & Wakefield


Deel deze pagina: