Live Live

Politie valt twee panden in Enschede binnen, 4 aanhoudingen

Gepubliceerd: Dinsdag 14 januari 2020 15:51

Politie valt twee panden in Enschede binnen, 4 aanhoudingen

Bij een politie-inval in een winkel aan De Heurne en een pand aan de Lipperkerstraat in Enschede zijn dinsdagochtend rond 12.00 uur vier mensen aangehouden. In de winkel werden drie mensen gearresteerd.

Redactie | Tubantia

De inval aan De Heurne vond plaats bij de Galaxy Headshop, een smart- en spyshop. In het pand aan de Lipperkerkstraat verrichtte de politie één aanhouding. Omwonende van de winkel zegen dat onder meer de exploitant is afgevoerd, maar de politie doet daar geen mededelingen over.

Beide invallen hebben met hetzelfde onderzoek te maken. Het winkelpand werd tot diep in de middag door de politie doorzocht. De politie wil in het belang van het onderzoek nu geen verdere mededelingen doen.’

Pistolen
De inval in De Heurne – het gaat om een hoekpand - trok tijdens de actie wel wat bekijks, van winkelend publiek, andere winkeliers maar ook van enkele straatbewoners. Eén van hen: „Ik kwam terug van de hond uitlaten en ik zag in het straatje langs die shop een man wat vreemd op zijn hurken zitten, met zijn gezicht naar de muur. Toen ik goed keek zag ik dat hij handboeien bij zich had. En terwijl ik doorloop zie ik ook ineens zo’n man of 10 met pistolen in holsters op de winkel af rennen.” Kort daarna worden drie mannen afgevoerd.

Grote weekeindtassen
Volgens een bewoner, die boven één van de winkelpanden huist, was het in de winkel een gaan en komen op ‘de meest gekke tijdstippen’. „Heel vroeg, of laat, ook op tijden dat de winkels dicht zijn. Zelfs op een zondag rond 7.00 uur zag ik eens mensen naar binnen gaan. Met grote weekeindtassen. En in een mum van tijd gingen ze weer weg zonder tas. Andersom gebeurde ook wel eens. Met niets naar binnen, met weekeindtassen naar buiten. Je had echt het gevoel; wat gebeurt daar allemaal.”

Volgens getuigen was bij de drie aangehouden personen ook een jonge man, die tijdens openingstijden van de shop ‘af en aan reed met een fiets. “We dachten; dat zal wel een koerier zijn, een lopertje.”

Volgens de politie gaat het om een lopend onderzoek. Beide panden worden doorzocht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: