Live Live

Politie Enschede verricht elf aanhoudingen tegen drugshandel

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 15:41

Politie Enschede verricht elf aanhoudingen tegen drugshandel

De politie Enschede heeft dinsdag liefst elf personen aangehouden voor de handel in drugs. Tijdens een zogenaamde ‘actiedag’ troffen agenten geld, drugs, munitie en wapens aan. De aanhoudingen zijn verricht nadat een speciaal Drugsoverlastteam de afgelopen periode onderzoek deed naar de handel in verdovende middelen.

Van de elf aangehouden personen, zitten er momenteel nog zes vast. Allen zijn in de leeftijd van 24 tot 31 jaar. Drie afkomstig uit Rotterdam en drie uit Enschede.

Woning doorzocht
Aan de Rembrandtlaan en aan de Esstraat in Enschede is dinsdag een woning doorzocht. De vier mannen die zich in de woning aan de Rembrandtlaan bevonden, zijn allen aangehouden. Bij de doorzoeking in de woning werd een grote hoeveelheid geld aangetroffen, een zak met xtc-pillen, scherpe munitie, een blok (mogelijk) heroïne en meerdere blokken witte poeder. Het vermoeden bestaat dat het hier om cocaïne gaat.

In de woning aan de Esstraat waren ook personen aanwezig, maar deze zijn niet als verdachten aangehouden. In deze woning werd onder andere een balletjespistool, een nepvuurwapen, twee sporttassen vol gedroogde hennep en een paar gram cocaïne in beslag genomen.

Meer aanhoudingen
Op het Stationsplein in Enschede werden later in de middag drie mannen, die daar in een auto zaten, aangehouden. Een van die drie mannen is inmiddels weer vrij. Daarnaast zijn dinsdag nog vier kopers opgepakt. Zij mochten na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Politie Enschede

Deel deze pagina: