Live Live

Politie en brandweer Twente: ‘Nare incidenten, niet extreem druk’

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 10:18

Politie en brandweer Twente: ‘Nare incidenten, niet extreem druk’

Voor politie en brandweer Twente was het geen extreem drukke nieuwjaarsnacht. Wel vonden er twee grote (en nare) incidenten plaats. Zowel in Losser als in Enschede overleed een man. In Enschede gebeurde dat waarschijnlijk als gevolg van een een gigantische vuurwerkexplosie. In Losser hield de politie een vrouw aan, nadat in een woning een dode man werd gevonden.

Rustige nacht
Toch geeft een woordvoerder van de politie aan het op die grote incidenten na een rustige nacht was. “Een gemiddelde horecanacht”, noemt hij het. Het aantal aanhoudingen tijdens de jaarwisseling in Twente wil de politie niet noemen, maar ook daarin zijn geen grote uitschieters te zijn. De Twentse ziekenhuizen bevestigen dat beeld.

Meer schuren in brand
Brandweer Twente geeft aan een iets drukkere nacht te hebben gehad dan voorgaande jaren. Het gaat om 20 meldingen meer dan tijdens de jaarwisseling in 2018. De hele nacht is de brandweer blijven uitrijden voor grote en kleinere brandjes. “Wat opviel is het aantal schuurbranden. Waarom weten we niet, maar we schuurtjes bij mensen achter het huis uitgebrand”, zegt een woordvoerder.

Gedurende de nacht nam het aantal meldingen gestaag af. Het grootste incident was een grote brand op Bedrijvenpark Twente in Almelo eerder op de dag. Die was vrij snel onder controle. “Zulke nare incidenten als de politie hebben we gelukkig niet gehad.” De Twentse ziekenhuizen bevestigen dat beeld. In landelijk opzicht nam het aantal meldingen wel flink toe. Politie, ambulance en brandweer kregen bijna vijftig procent meer meldingen te verwerken dan vorig jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: