Live Live

Poelier en kaasboer van Zuidmolen naar Pijpenstraat

Zaterdag 18 november 2017 13:34

Poelier en kaasboer van Zuidmolen naar Pijpenstraat

Poelier Mattemaker en het Kaashuys van Titus Breij in de kelder van de Zuidmolen verhuizen naar de Pijpenstraat. In februari gaan ze open. De weg is dus vrij voor de verbouw van de Zuidmolen voor de grote sportzaak Decathlon.

De zoektocht naar een nieuwe stek heeft even geduurd. Poelier en kaasboer wilden naar wens van de klanten in de binnenstad blijven, gezien de huurprijzen geen sinecure . Het is dus de Pijpenstraat geworden, tegenover de ingang van de bibliotheek en op steenworp afstand van waar ze nu zitten.

Nieuw avontuur
Titus Breij zegt tevreden en blij te zijn. Hij begint er vol goede moed aan een nieuw avontuur. Hij wordt winkeldeurdeler met poeliers Marcel en Mia Mattemaker. Ze verhuizen volgens het principe van samen uit, samen thuis. Ze zijn al buren sinds de opening van de Zuidmolen 32 jaar geleden. Achter de winkeldeur van nummer 24 splitsen de zaken zich.

De verhuizing is voorzien in februari. Voor de 15de moeten ze weg zijn. Dientengevolge zijn ze in de drukke feestmaand december te vinden op hun vertrouwde plek. In de kelder hadden Breij en Mattemaker al die jaren gezelschap van de familie Gort met hun slagerij L'Entrecote. De aangekondigde verhuizing was het moment voor de slager om te stoppen. Waar nu poelier en kaasboer nog nering doen, komen de roltrappen naar de parkeergarage.

De zieltogende Zuidmolen is eigendom van Enschedeërs Huub Punte en John Landewé. Als winkelcentrum Koningsplein krijgt het een nieuw leven, met als grote huurder sportketen Decathlon. Piet Zoomers, Ad Heijne en Freek Nietsch zitten er ook.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: