Live Live

PODCAST Vlaggen in de Enschedese raadzaal: een radiodebat

Gepubliceerd: Vrijdag 19 oktober 2018 16:21

PODCAST Vlaggen in de Enschedese raadzaal: een radiodebat

De nationale driekleur en de vlag van Enschede moeten tot het interieur van de raadzaal in het stadhuis gaan behoren. Dat is de strekking van een motie die recent met een krappe meerderheid is aangenomen door de gemeenteraad. Tubantia en 1Twente discussieerden met gemeenteraadsleden over de vlaggen in de raadzaal.

Verbondenheid
De gedachte achter het plaatsen van de vlaggen in de vergaderzaal is dat daarmee de nationale identiteit en onderlinge verbondenheid wordt onderstreept. De meningen over nut en noodzaak van de vlaggen in de lokale Enschedese politiek zijn echter verdeeld: het ene raadslid vindt het een verrijking, de andere hekelt de misplaatste symboliek. Weer een derde spreekt van een waardevolle symboliek, maar wil bij de komst van de vlaggen in de raadzaal graag een koppeling zien met de tekst van Artikel 1 van de Grondwet.

Podcast
Voor de redacties van Tubantia en 1Twente was het aanleiding voor een studiogesprek. De gemeenteraadsleden Henri de Roode (ChristenUnie), Erwin Versteeg (Groep Versteeg) en Margarita Jeliazkova (D66) en journalist Teun Staal van Tubantia discussieerden over waarom de vlaggen er wel of niet moeten komen. De gespreksleider van podcast (audio-uitzending) is Henk ten Harkel. Beluister de podcast hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: