Live Live

Plan voor 27 studio's in oude AH in Enschede afgewezen

Gepubliceerd: Vrijdag 20 juli 2018 09:54

Plan voor 27 studio's in oude AH in Enschede afgewezen

Opluchting bij de omwonenden van de voormalige Albert Heijn aan de Thomas de Keyserstraat. Zij hebben woensdagavond van de wijkraad te horen gekregen dat de plannen voor 27 woonstudio's in de oude supermarkt en het bijbehorende magazijn door de gemeente zijn afgeschoten.

Eigenlijk kon de gemeente weinig doen tegen de aanvraag voor de studio's. Die kwam op 7 juni, een dag voor het gemeentelijke 'studioverbod' in werking trad, op de gemeentelijke burelen terecht. Weliswaar onvolledig, maar omdat er een woonbestemming op het pand rust, moest de gemeente de aanvrager in de gelegenheid stellen aanvullende informatie aan te leveren. Die is niet op tijd binnengekomen, waarop de gemeente heeft laten weten dat het plan van de baan is. De pandeigenaar kan nog wel tegen dat besluit in beroep.

Bezorgde buurtbewoners
Buurtbewoners toonden zich onlangs in de stadsdeelcommissie bezorgd over de ontwikkeling. 27 studio's in de voormalige Albert Heijn, terwijl er ook al een vergunning is verleend voor negen studio's aan een andere initiatiefnemer voor de twee oude winkelruimten naast de Albert Heijn. Ze vreesden dat deze ontwikkeling ten koste gaat van de leefbaarheid in hun buurt.

Nu het plan van tafel is, gaat de gemeente met de pandeigenaar, makelaar en woningcorporatie Domijn (eigenaar van de flats boven de winkelruimten) in gesprek over mogelijke toekomstige ontwikkelingen. De tientallen omwonenden die woensdagavond bij de mededeling van de wijkraad aanwezig waren, is verteld dat ook zij bij deze gesprekken betrokken worden.

Tegen de komst van de negen woonstudio's op de hoek van de flat zijn door buurtbewoners bezwaren ingediend. Omwonenden hopen eerst op een goed gesprek met de ontwikkelaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Deel deze pagina: