Live Live

Plan postkantoor Enschede: minder ruimte bioscoop en horeca, meer kantoorruimte

Gepubliceerd: Zaterdag 25 januari 2020 14:19

Plan postkantoor Enschede: minder ruimte bioscoop en horeca, meer kantoorruimte

De bioscoop met horeca in het voormalig postkantoor in het centrum van Enschede neemt minder ruimte is dan voorzien.

Teun Staal | Tubantia

In het oude postkantoor aan de Boulevard 1945 komst naast de geplande bioscoop met horeca en/of kleinschalige detailhandel ook een beperkte hoeveelheid kantoorruimte. Dat is het resultaat van de exacte invulling van het pand in de binnenstad, na de vaststelling van het bestemmingsplan in het voorjaar van 2019.

Uit die concrete invulling bleek dat niet de volledige ruimte die voor de bioscoop en de horeca is gereserveerd ook daadwerkelijk ervoor gebruikt gaat worden. De gemeente Enschede noemt het daardoor ‘wenselijk’ dat er zelfstandige kantoorruimte komt.

Kuipersdijk
Om die kantoren aan het plan toe te voegen wordt er op een andere plek in het gebied kantoorruimte geschrapt. Dat is het geval aan de zijde van de Kuipersdijk. Per saldo neemt de hoeveelheid kantoorruimte na de aanpassing af, meldt het college van burgemeester en wethouders. Dat heeft de procedure voor het verlenen van een omgevingsvergunning inmiddels in gang gezet.

Positief advies
Aansluitend wordt een begin gemaakt met de realisatie van het plan. Daarover de Stichting Wijkraad Binnenstad als het erkende wijkorgaan advies uitgebracht. De stichting heeft telefonisch aangegeven akkoord te gaan met het project. Dat geldt ook voor de provincie Overijssel. De gemeenteraad zal nog formeel moeten instemmen met het ontwerp-bestemmingsplan.

In totaal worden negen bioscoopzalen gerealiseerd aan de Boulevard, met VUE Cinemas als exploitant.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: artist impression, Explorius Vastgoedontwikkeling

Deel deze pagina: