Live Live

Pinksterweekend in Enschede: veel kunst, feesten en voetbal

Gepubliceerd: Vrijdag 07 juni 2019 17:06

Pinksterweekend in Enschede: veel kunst, feesten en voetbal

Ook dit Pinksterweekend is er weer genoeg te doen in Enschede. Wij hebben enkele uittips op een rijtje gezet.

KunstendLandschaproute
Heerlijk wandelend of fietsend genieten van kunst? Dit pinksterweekend is dat op zaterdag, zondag en maandag van 11.00 uur tot 17.00 uur mogelijk in Lonneker. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis meedoen, volwassen betalen 4 euro. Wil je een catalogus en route erbij? Dan betaal je 2 euro extra. Startpunten zijn bij Dorpsplein in Lonneker en TETEM of de Museumfabriek op het Roombeek in Enschede.

Kunsten op straat
In de binnenstad van Enschede zijn dit weekend unieke acts te zien. Je kunt er genieten van muziek theater en show. Dit gebeurt van zaterdag tot maandag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Kunst in het Volkspark
Geniet zondag van 11.00 uur tot 17.30 uur van kunst, live muziek en culinaire verrassingen in het Volkspark in Enschede. Toegang is gratis.

Zomerfestival Twekkelerveld 2019
Zaterdag is er van alles te beleven en te doen op het zomerfestival van Twekkelerveld. Er zijn optredens en je kunt leren buikdansen! Het zomerfestival is van 12.00 uur tot 17.00 uur op winkelcentrum Twekkelerveld en de toegang is gratis.

Wöttelsfestival
Zondag van 15.00 uur tot 22.00 uur komen er diverse muzikanten naar Eetcafé CP om er een prachtige eerste pinksterdag van te maken. Eetcafé CP zit aan de Langestraat en de toegang is gratis!

4OUP METROPOOL
Zaterdag is met 40UP dé dansnacht voor 40-plussers in Metropool Enschede. Of je nu van Madness houdt of van Michael Jackson van Kings Of Leon of van David Bowie, van Tina Turner of 2 Unlimited, zolang er een aanstekelijke beat inzit en een snufje soul, disco, pop, new wave of rock is de kans groot dat je het bij 40UP gaat horen. Ook is er een mogelijkheid om zelf een plaatje aan te vragen. De zaal gaat open om 21.00 uur en kaartjes zijn in de voorverkoop voor 16 euro per stuk te verkrijgen, aan de avondkassa kost een kaartje 18 euro.

Open Dag Theatermakerij
Zaterdag opent Theatermakerij Enschede de deuren voor het publiek en is iedereen van harte welkom om te kijken wat er gebeurt bij de Theatermakerij. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur worden er diverse workshops gegeven. Ook wordt er een supergave demonstratie gegeven. Theatermakerij Enschede is te vinden in de Performance Factory en de toegang is gratis!

Pinksterfeesten Penninkskotten
Zaterdag en zondag worden de Pinksterfeesten Penninkskotten gehouden. Zaterdag begint het feest om 20.00 uur met Boh Foi Toch en DJ Ivar, zondag is er om 11.00 uur een autorodeo en treden Plork en de Aannemers en DJ Rob Toonen op. Maandag worden de Pinksterfeesten afgesloten om 9.00 uur met de Trekkertrek. Een dagkaart is te verkrijgen voor 5 euro, een kaart voor het hele weekend kost 10 euro.

Pinkster pretmarkt
Tweede Pinksterdag kun je van 09.00 uur tot 1700 uur gezellig naar de jaarlijkse (kleedjes)markt op het Roombeek Cultuurpark komen. Er zijn diverse kinderactiviteiten zoals springkussens, voetbal, schminken en knutselen. Ook is er livemuziek en kun je lekker op het terras zitten! De toegang is gratis.

Betaald voetbal toernooi BSC Unisson
BSC Unisson organiseert dit jaar voor de 26ste keer het internationale onder 16 betaald voetbal toernooi. Onder meer BSC Unisson, FC Twente, Odense BK, Jablonec FK en Halmstads BK zullen strijden om de beker. Op zaterdag, zondag en maandag wordt er van 10.30 uur tot 17.00 uur gevoetbald op sportpark De Zweede aan de Boekelosestraat 275 in Boekelo. Toegang is gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: