Live Live

Piet Zoomers vertrekt uit Enschede én Twente

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 09:27

Piet Zoomers vertrekt uit Enschede én Twente

Piet Zoomers vertrekt uit Enschede, en daarmee uit Twente. Franchisenemer Gerrit Tempelman heeft zijn modezaak in winkelcentrum Koningsplein verkocht aan Van Uffelen Mode.

Vorig jaar verkocht Piet Zoomers twee van zijn drie vestigingen in Twente, in Oldenzaal en Hengelo. Die werden eveneens overgenomen door Van Uffelen Mode. Met het vertrek van de vestiging Enschede heeft Piet Zoomers straks geen winkels meer in Twente.

Volgens directeur Richard van Roon van Piet Zoomers is veranderend winkelgedrag de belangrijkste reden dat de winkels in Oldenzaal en Hengelo vorig jaar verkocht werden.

Beleving
“Er wordt steeds meer via internet verkocht, functioneel en heel gericht. Tegelijk bestaat er ook behoefte om er echt op uit te gaan om te winkelen. Op dat moment verwacht de consument beleving en een fantastisch aanbod. In de aan Van Uffelen verkochte winkels in Hengelo en Oldenzaal was dat wat minder het geval en dat was dan ook de hoofdreden van verkoop.”

Piet Zoomers is volgens Van Roon nog in gesprek met Van Uffelen over de overdracht in Enschede. Als die wordt beklonken, dan heeft de modezaak straks nog slechts twee (mega)vestigingen over, in Wilp en in Den Bosch. “Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat we met fysieke winkels elders in het land gaan uitbreiden”, aldus Van Roon.

Zuidmolen
De Enschedese winkel werd in 2002 opgericht. De zaak was een van de weinige ondernemingen die in de toenmalige Zuidmolen bleven zitten, terwijl de langdurige leegstand daar in die tijd groeide. Modeketen Piet Zoomers is in 1972 opgericht. De filialen in Apeldoorn, Doetinchem en Lochem zijn gesloten. De winkels in Hengelo, Oldenzaal, Zwolle en Arnhem zijn overgenomen door Van Uffelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: