Live Live

Piek in aantal klachten over trein tussen Enschede en Zwolle

Gepubliceerd: Zondag 13 januari 2019 10:47

Piek in aantal klachten over trein tussen Enschede en Zwolle

Vervoerder Keolis heeft in december veel meer klachten ontvangen over overvolle treinen op het traject tussen Enschede en Zwolle dan in andere maanden. In de decembermaand waren er volgens Keolis vanwege storingen en gladde sporen fors minder treinstellen beschikbaar dan normaal. De vervoerder belooft beterschap.

Aan overvolle treinen moest afgelopen zomer eigenlijk al een eind komen, toen de intercitytrein tussen Enschede en Zwolle van start ging. Die trein zou tot een betere spreiding van reizigers leiden, stelde een woordvoerster van Keolis.

Maar de lijn werd zo’n succes, dat naast de intercity ook de sprinter voller werd. „Sinds de komst van de intercity zijn de reizigersaantallen substantieel toegenomen. Wij herkennen dan ook dat het op sommige momenten druk is op deze lijn, dat is het gevolg van het succes van deze lijn”, zegt de woordvoerster nu.

Piek
In december leidde het tot een piek aan klachten, toen er minder treinstellen beschikbaar waren. „Dit kwam onder meer door infrastoringen en gladde sporen, waardoor er naast het reguliere onderhoud ook extra onderhoud aan onze treinstellen noodzakelijk was. Om de dienstregeling te waarborgen en rituitval te voorkomen, hebben wij met kortere treinen gereden. Waardoor de treinen eerder vol zitten.”

Kwetsbaar
Keolis stelt dat de problemen van afgelopen maand inmiddels zijn verholpen. „Al het onvoorziene onderhoud is op dit moment uitgevoerd. We gaan er vanuit dat de problemen van december zijn opgelost”, aldus de woordvoerder.

Voor Plaatselijk Belang Heino is die toezegging niet genoeg; de politieke partij noemt de huidige situatie ‘te kwetsbaar’ en heeft er vragen over gesteld bij Provinciale Staten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: