Live Live

Personeel Atak in Enschede moet sleutels inleveren

Dinsdag 02 januari 2018 17:13

Personeel Atak in Enschede moet sleutels inleveren

Het zit erop voor Stichting Atak. Vanwege een ‘technisch faillissement’ is de huur bij De Twentse Schouwburg per 1 januari opgezegd. Het feestje tijdens nieuwjaarsnacht was de laatste onder de vlag van de stichting.

Sleutels
Het vaste personeel heeft dinsdag sleutels en pasjes van het pand moeten inleveren. “Maar dat was bekend”, zegt wethouder Jeroen Hatenboer. “Als je de huur niet kan betalen is het volstrekt normaal dat je de sleutels moet inleveren.” Sigrid Binksma, plaatsvervangend directeur bij Atak, geeft ook aan dat het in de lijn van de verwachting lag dat de sleutels en pasjes ingeleverd moesten worden.

Gesprek
Vorige maand werd bekend gemaakt dat Atak ophoudt te bestaan. De bedoeling is dat het nieuw te vormen Poppodium Twente (wat aanvankelijk bedoeld was als de fusie tussen de Metropool en Atak) de programmering gaat overnemen.

Woensdag is er een gesprek tussen wethouder Hatenboer, het Wilminktheater en een mogelijke nieuwe exploitant over hoe verder. “We willen er met een tijdelijke constructie in ieder geval voor zorgen dat alle geplande activiteiten kunnen doorgaan”, aldus Hatenboer.

Voor de Open Mic Night komt dat nog te vroeg. De geplande open sessie voor singer-songwriters wordt donderdag verplaatst naar café De Pimpelaar aan de Oude Markt. Aanvang: 20.30 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: