Live Live

Paul Verhaegh naar FC Twente

Gepubliceerd: Donderdag 06 juni 2019 09:37

Paul Verhaegh naar FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met Paul Verhaegh. De 35-jarige rechtsback is afkomstig van VfL Wolfburg waar hij het voorbije seizoen nauwelijks meer aan spelen toekwam. De drievoudig international, die nog actief was op het WK van 2014 in Brazilië, speelde daarvoor meer dan 200 duels voor Augsburg in de Bundesliga. Verhaegh wilde na jaren Duitsland graag terug naar Nederland.

Ted van Leeuwen en Verhaegh kennen elkaar van de periodes bij AGOVV en Vitesse. Twente had in de winterstop al interesse in de speler, maar toen was zijn komst niet haalbaar. Hij tekent voor één seizoen in Enschede.

„Als de kans zich voordoet een speler van het kaliber Paul Verhaegh binnen te halen, dient een club van ons formaat niet te twijfelen”, laat technisch directeur Ted van Leeuwen in een eerste reactie weten. „Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde. Paul is de superprof die alles uit zijn carrière gehaald heeft. Een voorbeeld. Altijd voorop in de strijd, nooit een training overslaan en hij kan nog goed voetballen ook. Een speler met een enorme drive, elke wedstrijd, elke training. Voor ons jonge team zijn spelers als Wout Brama, Ricardinho en Paul Verhaegh natuurlijk van grote waarde. Paul heeft niet voor het geld gekozen, maar voor het project. Hij vindt het leuk wat we hier in Twente aan het opbouwen zijn.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: