Live Live

Parkeren bij MST wordt voor deze patiënten minder duur

Vrijdag 29 december 2017 11:22

Parkeren bij MST wordt voor deze patiënten minder duur

Ziekenhuis MST krijgt vanaf 15 januari voor een groep patiënten weer een ingang aan de Haaksbergerstraat. Dat is goed nieuws voor mensen die nu veel parkeergeld kwijt zijn in de Van Heekgarage. Door de nieuwe entree zijn ze goedkoper uit.

De nieuwe ingang is alleen bedoeld voor bezoekers van het Diagnostisch Centrum Twente. Zij hebben van hun huisarts een verwijzing gekregen voor een foto, een echo of een botdichtheidsonderzoek.

Van Heekgarage
Dit soort onderzoeken zijn relatief eenvoudig en snel af te handelen. Een fotootje laten maken kost, inclusief aan- en uitkleden hooguit tien minuutjes. Maar wie de auto dan helemaal achterin de Van Heekgarage heeft staan, is drie keer die tijd kwijt om van en weer terug bij de auto te zijn.

,,Dat is vervelend voor patiënten. Vandaar dat we het Diagnostisch Centrum intern verhuizen van de afdeling radiologie op de eerste verdieping naar de voormalige huisartsenpost aan de Haaksbergerstraat’’, zegt radioloog Jurrit Hof.

Tarief omlaag
Het parkeertarief aan de Haaksbergerstraat is waarschijnlijk hetzelfde als in de Van Heekgarage. ,,We zijn nog in gesprek om eventueel een gereduceerd tarief te vragen. Maar voorlopig geldt dus de volle prijs.’’ Het voordeel zit ‘m erin dat bezoekers van het centrum straks sneller uit en thuis zijn omdat ze niet honderden meters maar slechts een tiental meters hoeven te lopen.

Jaarlijks 27.000 patiënten komen naar het centrum voor een onderzoek. Per dag gaat het om ongeveer 150 mensen, voor wie momenteel 15 tot 20 nieuwe parkeerplaatsen pal voor de deur worden aangelegd. Er komt een slagboom om te voorkomen dat er mensen parkeren die hier niets te zoeken hebben.

Camera's
Het ziekenhuis denkt dat het aantal nieuwe parkeerplaatsen voldoende is. Mocht dat niet zo zijn, dan overweegt het om ruimte te creëren in de parkeergarage. De garage is in weekenden en tijdens koopzondag en Duitse feestdagen nu vaak ook al open voor iedereen.

Het ziekenhuis gaat via camera’s en handhavers eventueel oneigenlijk parkeren in de gaten houden. Jurrit Hof: ,,Bezoekers van het Diagnostisch Centrum zijn hooguit een half uurtje binnen. Langer niet. Als auto’s daar uren blijven staan, zal het ziekenhuis daar zeker actie op ondernemen.’’

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Sem van der Wal

Deel deze pagina: