Live Live

Parkeervak of niet? Gemeente past Van Galenstraat in Enschede aan

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 09:45

Parkeervak of niet? Gemeente past Van Galenstraat in Enschede aan

Nog voor de rechtszaak dient, die Herbert Simmelink aanspande over een 'onterechte' parkeerboete, heeft de gemeente de onduidelijke situatie in het centrum van Enschede aangepast.

Een deel van de Van Galenstraat in het centrum van Enschede is in opdracht van de gemeente opnieuw betegeld. Daarmee is de suggestie van parkeerstroken op het wegdek weggehaald. Vanwege die onduidelijke verkeerssituatie, vecht Herbert Simmelink zijn parkeerboete bij de rechter aan.

Nog voor de zitting in de rechtbank, heeft de gemeente bakzeil gehaald. „Het recht heeft gezegevierd”, reageert Simmelink. Hoewel hij niet helemaal tevreden is met de aanpassing. „Die vakken zijn wel verdwenen, maar het was duidelijker geweest als ze ook die brede, zwarte baan op het wegdek er uit hadden gehaald.”

Verbazing
De 57-jarige Buursenaar parkeerde in augustus zijn auto op de bewuste strook op de hoek van de Van Galenstraat met de Nijverheidsstraat, trok een kaartje uit de naastgelegen automaat en ontdekte tot zijn verbazing bij terugkomst een bon achter de ruitenwisser. De boete van 95 euro liep later op tot 104 euro vanwege administratiekosten, want Simmelink weigerde te betalen en diende een bezwaar in. Dat werd eind oktober door de officier van justitie verworpen, waarna Simmelink naar de rechter stapte.

„Niet alleen voor mezelf. Er zijn veel mensen die daar hun auto parkeren en keurig een kaartje kopen in de veronderstelling dat ze niets verkeerd hebben gedaan. Ik heb zelf afgelopen zaterdag nog gezien dat op die plek drie auto's stonden. Het gaat mij er vooral om dat de gemeente niet ongebreideld bonnetjes kan schrijven voor een onduidelijke situatie die ze zelf heeft veroorzaakt.”

Sterk te staan

Met de maatregel die de gemeente nu heeft genomen, verwacht Simmelink sterk te staan voor de rechter. „Ik ga de rechter foto's laten zien van hoe het eerst was en nu is geworden en hoop dat hij inziet dat de bekeuring ten onrechte is uitgedeeld.” Woordvoerster Angele Scholtes van de gemeente zegt dat na publicatie in deze krant over de 'onterechte' parkeerboete, de situatie in de Van Galenstraat is bekeken. „Er is vastgesteld dat het inderdaad onduidelijk was. We onderzoeken nog of meneer nu wel of niet de bon moet betalen.”

Daarover heeft ze gistermiddag ook contact gehad met Simmelink. De gemeente heeft hem tevens 'vanwege alle overlast' enkele parkeerkaarten voor de Van Heek-garage aangeboden. „Een mooi gebaar”, aldus Simmelink.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: