Live Live

Parkeerdrukte fietsen bij station Enschede voorbij: 1000 'nieuwe' plaatsen

Woensdag 29 november 2017 16:45

Parkeerdrukte fietsen bij station Enschede voorbij: 1000 'nieuwe' plaatsen

Spoorbeheerder ProRail heeft de voetgangersoversteek tussen station Enschede en de noordzijde afgerond. De oversteek zorgt ervoor dat treinreizigers in Enschede er in een klap meer dan 1000 nieuwe fietsparkeerplaatsen bij heeft.

De locatie aan de noordkant was al sinds januari geopend, maar reizigers die de tweewieler er hadden geplaatst moesten vervolgens om het station heenlopen om op het perron te komen. De nieuwe stalling is goed nieuws voor menig fietsfanaat. In het verleden werd meerdere malen geklaagd dat andere parkeerplaatsen ‘te vol’ en ‘niet veilig’ zouden zijn.

Toekomstplannen
De duizend nieuwe plekken tillen het totaal aantal parkeerplaatsen voor fietsen rondom het centraal station naar zo'n 2700. Daarnaast liggen er plannen om de stalling aan het Wilminkplein nog eens uit te breiden met zo’n 500 plaatsen. De gemeente voorziet dat verdere uitbreidingen in de toekomst zeker nodig zijn. “Daar wordt nu al naar gekeken.”

De gemeente probeert tevens de fietsendiefstal rondom het station aan te pakken door middel van camera’s. Ook in de fietsenstalling aan de noordzijde wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht. De plannen passen sowieso in het voornemen van de gemeente om in 2020 verkozen te worden tot Fietsstad van het jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Mirza Gola

Deel deze pagina: