Live Live

OVERZICHT Op deze plekken in Enschede en omgeving kan je zingend op weg naar kerst

Woensdag 14 december 2016 16:42

OVERZICHT Op deze plekken in Enschede en omgeving kan je zingend op weg naar kerst

In de aanloop naar kerst zijn er de komende dagen tal van vocale en muzikale activiteiten in Enschede en omgeving. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Volkskerstzang in Jacobuskerk
De Jacobuskerk, aan de Oude Markt, is zaterdag 17 december het decor voor de traditionele Volkskerstzang. Vanaf 16.30 uur brengen verschillende koren een gevarieerd programma. Ook de Lönnke Bloazers zijn van de partij, evenals een groepje leerlingen van zangeres Annelies Lamm. Zij worden begeleid door pianist Frans Dresens. De vocalgroep Just for Fun wordt met piano begeleid door Luc Oostindie. Leo Bekkendam zwaait de scepter over het koor Ton sur Ton. Het Muziekkorps van het Leger des Heils onder leiding van Wim Ranselaar regelt de muzikale begeleiding. Tussendoor wordt het kerstverhaal voorgelezen.

Adventssamenzang in kerk Lonneker
'Vol van Verwachting' is het thema van de oecumenische adventssamenzang die zaterdag vanaf 19.00 uur in de andere Jacobuskerk, die in Lonneker, wordt gehouden. Bezoekers zingen samen advents- en kerstliederen. Het gemengd koor de Liedwientjes - een ensemble van de harmonie Excelsior - en de Lönnke Bloazers doen mee met de viering.

De midwinterhoornblazers zijn zowel in de kerk als buiten op het plein te horen. In de kerk wisselen samenzang, koor- en solozang elkaar een uur lang af. Het adventsevangelie wordt in het Twents voorgelezen. De mannen van het gemengde koor zingen bij het begin van de viering Rorate Caeli en hebben ook een kerstcantate ingestudeerd. Herman Meijerink brengt het Cantique Noel ten gehore.

Muzikaal kerstmaal
Resto VanHarte schotelt de gasten dinsdag 20 december in De Roef en donderdag 22 december in het speeltuingebouw in Stadsveld een muzikale kerstmaaltijd voor. Op beide locaties laat Popkoor Enske kerstliederen en popnummers horen. Resto VanHarte Enschede is wegens de kerstvakantie gesloten van 26 december tot en met 6 januari en is vanaf dinsdag 10 januari weer open.

Kerst met Happy Few
De vocalgroep Happy Few verzorgt vrijdag 16 december sfeervolle zang tijdens de kerstviering van het Vrouwengilde Glanerbrug. De bijeenkomst is vanaf 14.30 uur in het parochiehuis in Glanerbrug. Happy Few brengt kerstliederen in Dickensstijl uit Christmas Carols ten gehore.

Kerstconcert met drie koren
In de rooms-katholieke kerk aan de Kerkstraat in Glanerbrug wordt zondag 18 december het jaarlijkse kerstconcert gehouden. De zang wordt verzorgd door het dames- en het herenkoor. Het dameskoor staat onder leiding van Herman Bottenberg. Het koor wordt begeleid door pianiste Jet de Bruin. Het herenkoor St. Caecilia wordt gedirigeerd door Christo Iljev.

Daarnaast is er een gastoptreden van gospelkoor Pop2Go, dat onder leiding staat van Diane Ranselaar. Verder leveren twee leden van muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug een bijdrage: Marion Bos op hobo en fluitist Rianne Damhuis. Het duo wordt op piano begeleid door Christo Iljev. Marcel van der Straat doet de presentatie. Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is gratis.

Christmas Carol Burgerharmonie
In samenwerking met de Federatie voor Enschedese Muziekverenigingen en de Federatie voor Enschedese Drum- en Showbands geeft de Koninklijke Enschedese Burger Harmonie (KEBH) een uitvoering van A Christmas Carol van Dickens. Dat gebeurt woensdagavond 21 december vanaf 19.00 uur in de Jacobuskerk. Het verhaal gaat over de oude en verbitterde vrek Scrooge.

Deelnemers aan dit project zijn alle kinderen van de jeugdopleiding Kind & Muziek van de KEBH. De Harmonie heeft bovendien contact gelegd met verschillende Enschedese basisscholen. De leerlingen vertolken verschillende rollen en zingen in koor mee. Leden van muziekvereniging SHOT leveren eveneens een bijdrage.

A Christmas Carol wordt in de Jacobuskerk gehouden. De toegang is gratis. De kerk is open vanaf 18.30 uur en de voorstelling begint een half uur later. Aansluitend is de de uitvoering van het gezamenlijke jeugdproject waarbij Carl Wittrock met jonge muzikanten de hele middag samen muziek heeft gemaakt. Het programma wordt afgesloten door een aantal ensembles van Kaliber Kunstenschool.

Soli Deo Gloria
Het Christelijke Harmonieorkest Soli Deo Gloria houdt zondag 18 december zijn jaarlijkse adventsconcert in de protestantse kerk aan de Haaksbergerstraat 817 in Usselo. Aan deze uitvoering verleent het jeugdkoor Multiple-Voices onder leiding van Anouk Snelling medewerking. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Gert van Huizen. Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Pools jongenskoor
Het Kathedraal Jongenskoor uit Poznan is dit jaar te gast bij het kerstconcert van Mannenklank Glanerbrug. Op zaterdag 17 december verleent het koor medewerking aan het kerstconcert van Mannenklank in de Jacobuskerk op de Oude Markt in Enschede.

Het kerstconcert begint om 20.15 uur. Aan dit concert wordt meegewerkt door het groot orkest van muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug en sopraan Karin Hertsenberg. Op het programma staan traditionele en moderne kerstliederen. Ook is er ruimte voor samenzang.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Primera Jan Haast aan de Gronausestraat in Glanerbrug, de Primera's in winkelcentra in Stroinkslanden, Deppenbroek en 't Ribbelt, boekhandel Bruna in winkelcentrum Zuid, VVV Tourist Info aan het Stationsplein in Enschede en bij leden van het koor en het orkest. Ook kunnen via mannenklankglanerbrug.nl en wilhelminaglanerbrug.nl entreetickets worden besteld. Kaarten kosten 10 euro. 's Avonds aan de kassa kosten deze 12,50 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: