Live Live

Oudste buurtcafé van Enschede stopt ermee

Vrijdag 08 april 2016 15:47

Oudste buurtcafé van Enschede stopt ermee

Volgende week vrijdag gaat de deur van het oudste buurtcafé van de stad Cafe 'n Aap aan de Oostveenweg op slot. Nog maar twee jaar geleden vierden de eigenaren Herman (64) en Gerrie (61) Krikke het 100-jarig bestaan van het café. Het echtpaar stopt na 40 jaar. "We willen nog wat genieten van het leven."

Reden om een punt achter het café te zetten is de hartstilstand van Gerrie geweest. Gerrie moet worden gereanimeerd en ligt acht dagen op intensive care. Ze weet er niets meer van. Als Gerrie weer thuis is, besluiten ze meer te willen genieten van het leven. De Krikkes hebben weinig vrije tijd en willen afbouwen en op den duur stoppen met het café. Dat moment is nu aangebroken. Volgende week vrijdag valt het doek.

Iedereen roemt de gezelligheid en de sfeer van dit buurtcafé dat bekend staat als 'een grote familie'. Zachtaardige, vriendelijke en goede mensen zijn het: Herman en Gerrie Krikke die ook toezicht hielden in de buurt. Studenten komen graag bij 'n Aap. Verder heeft het buurtcafé veel vaste klanten. Het is een café waar je bij een potje bier kunt kaarten, of darten, of biljarten.

Wat gaan de Krikkes zelf missen? "De sociale contacten en de mooie verhalen. We willen graag iedereen die hier kwam via deze weg bedanken voor alles."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: