Live Live

Oudejaarsfeest HELLO in Enschede houdt na één editie op te bestaan

Donderdag 05 december 2019 12:19

Oudejaarsfeest HELLO in Enschede houdt na één editie op te bestaan

Het grootschalige oud- en nieuwfeest HELLO keert niet terug in deze regio. Vorig jaar was de eerste editie van HELLO in Expo Twente. Toen trokken duizenden feestgangers naar de hal voor optredens van onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en Brennan Heart.

Redactie | Tubantia

Het was de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. HELLO valt onder dezelfde organisatie als Kingsland, 4PM Entertainment. Het bureau heeft besloten het oud- en nieuwfeest te schrappen en zich te richten op andere feesten. Hello 2019 werd behalve in Enschede ook in Den Bosch (Brabanthallen) en Maastricht (MECC) gelanceerd

De Expo-hal stuitte bovendien op praktische bezwaren, zoals het geluidsniveau. Een jaar geleden liet de Expo Twente nog weten blij met de komst van het feest. Na ‘enkele tegenvallers’ kwam er eindelijk een evenement met duizenden bezoekers naar de hal bij De Grolsch Veste.

Het succesvolle evenement King of Darts komt volgend jaar wél terug naar de Expo, tot grote vreugde van duizenden dartsliefhebbers uit deze regio. Michael van Gerwen is ook deze editie weer de blikvanger van het spektakel.

Meer stoppers
Woensdag werd ook bekend dat festival Fields of Joy en de Twentse editie van Kingsland volgend jaar niet terugkeren naar het Hulsbeek in Oldenzaal, waarmee er enkele gaten lijken te vallen in de festivalagenda van 2020. Kingsland Twente (15.000 bezoekers) en Fields of Joy (8.000) waren beide al jaren vaste waarden op de Twentse festivalkalender.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: