Live Live

Oud-wethouder Enschede lijsttrekker bij verkiezing waterschap

Gepubliceerd: Donderdag 29 november 2018 08:33

Oud-wethouder Enschede lijsttrekker bij verkiezing waterschap

Hans van Agteren leidt de Algemene Waterschapspartij naar de bestuursverkiezingen in waterschap Vechtstromen. Tot afgelopen zomer was Van Agteren nog actief als wethouder in Enschede namens de lokale partij Burgerbelangen.

De 63-jarige Enschedeër is dinsdagavond voorgedragen als lijsttrekker. Tijdens de bestuursverkiezingen op 20 maart 2019 (tegelijk met de Provinciale Statenverkiezing) doet de partij mee onder de naam ‘AWP Niet Politiek Wel Deskundig’.

Verrassend
De switch van Van Agteren is verrassend te noemen. Hij hoopte na de laatste gemeenteraadsverkiezingen als zesde wethouder op een derde termijn in het Enschedese college, maar verkiezingswinnaar Burgerbelangen moest de wens voor een tweede wethouder aan de onderhandelingstafel inleveren.

Desondanks is ‘water’ geen onbekend terrein voor Hans van Agteren. De afgelopen acht jaar was hij in Enschede verantwoordelijk voor het lokale rioolbeleid. Onder zijn wethouderschap werd in Enschede onder meer de aanleg van de stadsbeek uitgebreid naar Stadsveld en werd er onderzoek uitgevoerd naar grondwateroverlast.

Waterschap
In Waterschap Vechtstromen worden beslissingen genomen die te maken hebben met de waterhuishouding in een gebied dat delen van Overijssel, Drenthe en Gelderland beslaat. Met de eerste plek op de kieslijst maakt Van Agteren een goede kans op eeen plek in het regionale overheidsorgaan.

Op dit moment bezit de Algemene Waterschapspartij 5 van de 27 zetels. Twintig zetels komen op naam van bestuursleden die tijdens de verkiezingen zijn gekozen. Zeven zetels worden gevuld door het bedrijfsleven: drie worden aangewezen door de Kamer van Koophandel, drie door landbouworganisatie LTO-Noord en één door natuurterreinbeheerder het Bosschap.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: