Live Live

Orkest van het Oosten coacht jong talent

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 14:00

Orkest van het Oosten coacht jong talent

Leden van vier jeugdorkesten in de provincie musiceerden zaterdag in Enschede met het Orkest van het Oosten. Doel: leren en beter worden.

De beroepsmusici van het Orkest van het Oosten doen bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest de uit Hengelo afkomstige Florine Braakman (12) voor hoe je op viool moet op- en afstrijken. Of ze laten Daan Wilms (19) zien hoe het beste adem te halen op de trompet.

Schoollokalen
Het gebeurde zaterdag allemaal in de schoollokalen van het Kottenpark in Enschede, waar leden van het Orkest van het Oosten musici van jeugdorkesten uit Overijssel de geheimen van het vak trachtten bij te brengen. „Ik leer hier echt veel van”, zegt de uit Hengelo afkomstige Daan Wilms, die al zo'n vijf jaar trompet speelt in het Twents Jeugd Symfonie Orkest.

Talentvol
De 12-jarige Florine Braakman uit Goor maakt net enkele maanden deel uit van het muziekgezelschap uit Hengelo. De zelfs voor het orkest uitzonderlijk jonge Florine is talentvol, vindt orkestmanager Saskia Wevers. „Florine is goed, maar dat geldt eigenlijk voor al onze leden, die allemaal heel getalenteerd en gedreven zijn.”

Daan Wilms zegt niet zozeer de drive te hebben beroepsmuzikant te worden. ,,Dan is het werk en dat gaat misschien ten koste van het plezier.” Florine Braakman zegt op de vraag hoe goed ze wil worden: „Dat weet ik nog niet.” Wevers: „Je hebt het wel eens over Janine Jansen gehad. Dat je net zo wilt kunnen spelen als zij.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels 

Deel deze pagina: