Nieuws
Enschede

Opnieuw nederlaag FC Twente, vierde op rij

437676 grass 2616911 1920 1 2

FC Twente heeft zaterdag in de eigen Grolsch Veste met 1-0 verloren van Willem II. De ploeg van Garcia kreeg al vroeg een goal tegen en daar bleef het bij.

Twente trad aan met een debutant. Joel Latibeaudiere maakte zijn eerste officiële minuten. Tevens keerde Haris Vuckic terug aan de aftrap.

Binnen zes minuten lag de bal al achter doelman Joël Drommel. Willem II-speler Mario Vrousai kopte van dichtbij raak uit een voorzet van Freek Heerkens: 0-1. Ook na de openingstreffer van de Tilburgers kwam het gevaar van de uitploeg. Twente was nauwelijks dreigend en mocht blij zijn dat het vizier bij de gasten niet op scherp stond. Vlak voor rust probeerde Twente de druk op te voeren. Dat leverde een goede kans op voor Javier Espinosa. De middenvelder stuitte echter op Willem II-doelman Timon Wellenreuther, waardoor de ploeg van Garcia met een achterstand ging rusten. Het was een van de spaarzame kansen voor de ploeg van Garcia.

Voorspelbaar
In de tweede helft kwam Twente meer aan de bal, maar het miste net als voor rust diepgang om Willem II te verrassen. De thuisploeg was te voorspelbaar en creëerde nauwelijks kansen. Na een uur greep Garcia in. Hij haalde aanvoerder Wout Brama van het veld en bracht Lindon Selahi. Ook moest Aitor noodgedwongen naar de kant. Hij liep een blessure op en werd vervangen door Queensy Menig. Na de twee wissels aan de kant van de thuisploeg was Willem II een paar keer dichtbij een tweede goal. Mede door een kopbal van Calvin Verdonk op de paal, bij een hoekschop van de gasten.

Zes minuten blessuretijd
Een kwartier voor tijd deed Garcia een beroep op Emil Berggreen. De spits kwam binnen de lijnen voor de onzichtbare Keito Nakamura. Ook met de boomlange Deen lukt het Twente echter niet de gelijkmaker te forceren. Willem II had zeven minuten voor tijd zelfs dé kans op de 0-2, maar Drommel greep goed in. Met een blessuretijd van zes minuten rook Twente nog kansen, en die kreeg het ook. Toch

Vierde verlies op rij

De nederlaag tegen de Tilburgers was alweer het vierde verlies op rij voor FC Twente. Opvallend detail: het was voor het eerst sinds 24 augustus (uit Heerenveen, 0-0) dat de ploeg van Garcia niet tot scoren kwam.

FC Twente - Willem II 0-1 (0-1).

Score: 6. Vrousai 0-1.

FC Twente: Drommel; Latibeaudiere, Bijen, Schenk, Verdonk; Brama (60. Selahi), Espinosa, Roemeratoe; Aitor (62. Menig), Vuckic, Nakamura (74. Berggreen).

Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Holmén, Peters, Nelom (44. Nieuwkoop); Llonch, Saddiki, Vrousai; Köhlert, Pavlidis (79. Gladon), Nunnely (65. Ndayishimiye).

Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Geel: Verdonk, Selahi (FC Twente), Nelom, Köhlert, Nieuwkoop, Wellenreuther (Willem II).

Toeschouwers: 27.500

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay