Live Live

Opnieuw demonstratie tegen komst nieuwe moskee in Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 08 augustus 2019 09:53

Opnieuw demonstratie tegen komst nieuwe moskee in Enschede

De groepering Rechts in Verzet houdt opnieuw een demonstratie en een protestmars tegen de komst van een moskee op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat. Dit gaat gebeuren op zaterdag 14 september.

Zo'n duizend buurtbewoners van het nabijgelegen Varvik-Diekman hebben flyers in de brievenbus gekregen met informatie over de demonstratie, die om 14.00 uur begint. Tegen de komst van de moskee was veel weerstand van omwonenden.

Akkoord
Er werden 75 zienswijzen tegen het bestemmingsplan ingediend. Een meerderheid van de gemeenteraad ging toch akkoord met de moskee. Het weerhoudt Rechts in Verzet er niet van om een demonstratie te houden. „Het probleem is de locatie”, zegt woordvoerder Hugo Kuijper.

Het protest gaat onder meer om geluidoverlast door de gebedsoproep of verkeersproblemen. „Aan de buitenrand van Enschede is genoeg ruimte.” Over de route van de mars worden uit oogpunt van veiligheid geen mededelingen gedaan. De komst van de moskee is in principe een gelopen race. Alleen de Raad van State zou een extern obstakel kunnen vormen. De Raad van State moet nog uitspraak doen over de toekomstige verkeersafwikkeling.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: ENA Architecten

Deel deze pagina: