Live Live

Opening nieuwe megabioscoop in Enschede uitgesteld

Vrijdag 02 maart 2018 08:45

Opening nieuwe megabioscoop in Enschede uitgesteld

De stadsbioscoop die in het oude postkantoor aan de Boulevard 1945 in Enschede komt, opent pas in 2019 haar deuren. De bedoeling was dat eind dit jaar de eerste films gingen draaien in de megabioscoop, maar vanwege procedures is dat nu uitgesteld.

Bioscoopketen Vue Cinemas huisvest in het monumentale pand in hartje Enschede 10 bioscoopzalen, ook komt er ruimte voor horeca. „Eind dit jaar openen gaan we niet meer redden”, zegt Bas Goosens, projectontwikkelaar bij Explorius in Rijssen.

Procedures
Oorzaak van de vertraging is volgens Goosens de vergunningsprocedures die meer tijd hebben gekost dan verwacht. Daarbij gaat het zowel om procedures bij de gemeente als ook bij eigenaar Vue. „Het hoofdkantoor van Vue zit in Londen. De mensen daar hebben ook uitgebreid gekeken naar de uitwerking van de plannen en er punten aan toegevoegd”, vertelt Goosens.

Aan de oorspronkelijke opzet van de megabioscoop verandert weinig, verzekert Goosens. „Wel komen er nog meer stoelen in de bioscoop.”

Nieuwe datum
De nieuwe openingsdatum is nog niet bekend, wel is duidelijk dat de deuren ergens in 2019 openen. Binnen 2 á 3 weken hoopt de Rijssense projectontwikkelaar met de definitieve plannen te komen, die dan ook gepresenteerd worden aan omwonenden en andere belangstellenden.

De verwachting is dat de nieuwe stadsbioscoop jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers naar het centrum van Enschede gaat trekken. Vue Cinema’s is met 209 bioscopen verdeeld over 10 landen een van de belangrijkste spelers in de bioscoopmarkt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Barcode Architect

Deel deze pagina: