Live Live

Open dagen begraafplaatsen in Enschede: ‘Talrijke mooie verhalen’

Gepubliceerd: Vrijdag 24 mei 2019 13:05

Open dagen begraafplaatsen in Enschede: ‘Talrijke mooie verhalen’

De Enschedese dodenakkers doen vanaf vrijdag (24 mei) tot en met zondag (26 mei) mee aan het Weekend van de Begraafplaats. Vrijdag wordt ook de bijenstal met vier bijenkasten op de Westerbegraafplaats geopend.

Eens per jaar houden begraafplaatsen open dagen. Medewerkers, verhalenvertellers en kenners van de plaatselijke geschiedenis vertellen dan bijzondere en intrigerende verhalen over de begraafplaats en over de doden. „Er zijn talrijke mooie verhalen te vertellen”, aldus Monique Kiekebosch, het hoofd gemeentelijke begraafplaatsen.

Vrijdag opent wethouder Jurgen van Houdt het Enschedese dodenakkersweekend. Ook opent hij de bijenkast op de Westerbegraafplaats. Vrijwilligers bouwden die stal en werden daarbij geholpen door een imker. „We hebben hier veel groen. Dit is een mooie manier om bijensoorten in stand te houden”, zegt Kiekebosch. „We zaaiden hiervoor ook extra bloemenmengsels.”

Concert
Op de Westerbegraafplaats aan de Hengelosestraat is zondag van 10.30 uur tot 12.20 uur bovendien een concert van het duo Saxyon. Ook is er van 13.00 tot 14.00 uur een rondleiding met een verhalenverteller. Op de Oosterbegraafplaats aan de Noord Esmarkerrondweg is zaterdag van 11.00 uur tot 12.30 uur eveneens een rondleiding met een verhalenverteller.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: