Live Live

Op zoek in Boekelo naar je eigen unieke bosje

Gepubliceerd: Donderdag 30 juli 2020 13:30

Op zoek in Boekelo naar je eigen unieke bosje

“Je kunt in onze tuin plukken wat je wilt”.” Renate Haarman heeft haar pluktuin aan de Beldershoekweg in Boekelo weer geopend. Op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 6 uur mogen bloemenplukkers er hun gang gaan.

Redactie | 1Twente

Inmiddels is het al het vijfde jaar op rij dat de pluktuin opengaat. “We breiden steeds verder uit”, zegt initiatiefnemer Renate Haarman. Zij ziet in toenemende complete gezinnen voorbijkomen die van het bloemen plukken een dagje uit maken.

Reintegratie

Haar tuin is onderdeel van de Inspiratiehoeve. Een vergaderlocatie, een plek waar workshops plaatshebben en een locatie waar wordt gereïntegreerd. “Vrijwilligers komen hier in de tuin werken om bijvoorbeeld hun belastbaarheid te meten of om gewoon de handen uit de mouwen te steken. Heel vaak gaat het om mensen die vanuit een ziektesituatie aan de slag gaan”, aldus Renate.

Het gevolg van haar werkzaamheden is wel dat iedereen die op zoek is naar een eigenhandig samengesteld bosje bloemen in haar tuin kan struinen. “Iedereen kan hier tegen een kleine betaling op zoek naar zijn eigen unieke bosje.”

Fotoonderschrift: Renate Haarman geeft uitleg over de planten in haar pluktuin.

Deel deze pagina: