Live Live

Ook La Place in Hudson's Bay Enschede gaat dicht

Gepubliceerd: Woensdag 04 december 2019 16:43

Ook La Place in Hudson's Bay Enschede gaat dicht

Met het vertrek van Hudons’s Bay uit de binnenstad, sluit ook de vestiging van horecagelegenheid La Place in het pand. De vestiging aan de Raadhuisstraat blijft gewoon open.

 Redactie | Tubantia 


Dit laat een woordvoerder van de horecagelegenheid weten. „La Place is huurder van Hudson’s Bay. Door de sluiting van de winkelketen zien wij helaas geen mogelijkheden voor verdere exploitatie van onze twaalf restaurants op de betreffende locaties.”

Voorlopig dicht
Op 31 december sluiten alle vijftien vestigingen van Hudson’s Bay in Nederland, ook in Enschede. Dat betekent dat La Place dan voorlopig dichtgaat. Voorlopig, want het bedrijf bekijkt op dit moment of er mogelijkheden zijn om de restaurants, die in een Hudson’s Bay zijn gevestigd, in de toekomst te heropenen. Zo laat de woordvoerder weten.

Gemeente zit er bovenop
In september kwam het nieuws naar buiten dat Hudson’s Bay alle vestigingen sluit. De Canadese winkelketen is zo’n twee jaar open geweest. Wat er nu gaat gebeuren met het grote pand in de binnenstad, is nog niet duidelijk. Diverse partijen hebben zichzelf gemeld bij de gemeente. Dat zijn volgens wethouder Eelco Eerenberg zowel grote als kleinere ondernemingen. „Maar we zitten er bovenop”, zei hij eerder in deze krant. Diverse scenario’s zijn mogelijk, waarbij de gemeente en de eigenaar van het gebouw (Syntrus Achmea) met elkaar samenwerken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: