Live Live

Ontwikkelaar winkelcentrum in Enschede wil planschade van buren niet betalen

Gepubliceerd: Maandag 16 september 2019 14:58

Ontwikkelaar winkelcentrum in Enschede wil planschade van buren niet betalen

De ontwikkelaar van winkelcentrum Park Stokhorst in Enschede, MVAP Beheer uit Alphen aan den Rijn, verzet zich bij de rechter tegen het betalen van planschadevergoedingen aan vier omwonenden.

Het gaat om kleine bedragen van slechts enkele duizenden euro’s voor drie woningen in de Montbretiastraat en een woning in de Pioenstraat. MVAP stapte niettemin met een deskundige vorig jaar naar de rechtbank Overijssel en maandag in hoger beroep naar de Raad van State.

Vier claims
Die vier woningen zijn in waarde verminderd door de bouw van het winkelcentrum, besliste de gemeentelijke planschadecommissie. Enschede verhaalde de bedragen op MVAP, maar die heeft de zaak aan de Raad van State voorgelegd.

MVAP is het niet eens met het betalen van de planschadevergoedingen omdat de nieuwbouw van het winkelcentrum voor de buurtbewoners geen verrassing kon zijn. Verder mocht onder het vorige bestemmingsplan tot vijftien meter hoog gebouwd worden, terwijl het winkelcentrum 14,5 meter en voor een groot deel 4,5 meter hoog is geworden, zei Langhout.

Uitspraak volgt over zes weken. Gemachtigde T. Langhout van het gelijknamige taxatiebureau dat optreedt namens de projectontwikkelaar, wilde na de zitting niet reageren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: