Live Live

Ontspoorde trein rijdt zelf terug naar Glanerbrug

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 11:07

Ontspoorde trein rijdt zelf terug naar Glanerbrug

Door het treinongeval van woensdagavond rijden er donderdag nog geen treinen tussen Enschede en Gronau. De trein is donderdagochtend wel weer richting Glanerbrug vertrokken, op eigen kracht.

De trein moest eerst ‘herspoord’ worden, wat betekent dat die opnieuw op het spoor gezet moest worden. ProRail werkte de hele nacht bezig aan voorbereidingen daarvoor. In de loop van de ochtend slaagden ze erin de trein op het spoor te krijgen.

De trein is vervolgens - na een aantal korte testritjes - op eigen kracht naar station De Eschmarke bij Glanerbrug gereden. Daar wordt de trein verder onderzocht. Verwachting is dat die daarna doorrijdt richting Duitsland. 


De werkzaamheden aan het spoor duren nog de hele dag. Vervoerder DB Regio heeft voor donderdag vervangend busvervoer geregeld op het traject Enschede - Gronau.

Te laat
De trein raakte woensdagavond van het spoor tussen de Oostburgweg en de Oosterstraat in Enschede. Oorzaak hiervan was een gedeelte van een omgewaaide boom van zo’n 20 centimeter dik. De machinist zag de boom, remde, maar dat was te laat om een botsing te voorkomen. De 35 inzittenden bleven ongedeerd.

De Euregio-Bahn tussen Enschede en Gronau heropende in 2001. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste spoorverbindingen in Münsterland. Naast grote aantallen forenzen en studenten wordt de verbinding gebruikt door Duitsers om te gaan winkelen in Enschede en door Nederlanders die Münster willen bezoeken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: