Live Live

Onrust over nieuwe bewoners met psychische problemen in Enschedees wooncomplex

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 10:35

Onrust over nieuwe bewoners met psychische problemen in Enschedees wooncomplex

In een deel van woonzorgcomplex Broekheurnerborch in Enschede worden voortaan mensen met psychische problemen opgevangen. De buurt voelt zich overvallen.

Veertig appartementen van Broekheurnerborch aan de Rechterveldbrink krijgen nieuwe bewoners. Livio kampte al enige tijd met leegstand in deze zogenaamde U-bouw van het woonzorgcomplex. Woningcorporatie Domijn gaat dit gedeelte voortaan verhuren aan de organisatie RIBW GO voor begeleiding en huisvesting van 'psychisch kwetsbare mensen'. De omwonenden van het complex zijn daar inmiddels schriftelijk van op de hoogte gesteld nadat er vragen over waren gesteld door De Twentsche Courant Tubantia.

Ongerust
Eerder klopte Gerard Nijland, namens buren van de Rhaanbrink, naar eigen zeggen tevergeefs voor informatie aan bij Livio en Domijn over de nieuwe bestemming. "We hadden daar via via over gehoord, maar zijn daar niet over geïnformeerd. We voelen ons overvallen en maken ons ongerust. Ook omdat er naar ons idee zo geheimzinnig over de nieuwe bewoners werd gedaan."

In de brief aan de buurt geven RIBW GO, Livio en Domijn nu aan 'samen met buurtbewoners te willen optrekken om de huisvesting van de nieuwe doelgroep zo goed mogelijk te laten landen in de wijk'. RIBW GO benadrukt dat er 24 uur per dag begeleiding is.

Uitbreiding
Volgens manager Paul Scholten van Livio heeft RIBW GO de afgelopen jaren al vaker cliënten in een deel van het woonzorgcomplex aan de Rechterveldbrink gehuisvest. "Het gaat eigenlijk om een uitbreiding. De appartementen voldoen niet meer aan de eisen voor de zwaardere zorgvraag van onze bewoners. Wij gebruikten nog maar zeventien appartementen. Met de bewoners van deze appartementen en familieleden hebben we nauw overlegd over verhuizing naar een van onze andere locaties. Dat verloopt naar tevredenheid. Ze mogen zelf hun nieuwe woonlocatie kiezen en de verhuizing wordt door ons geregeld."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Deel deze pagina: