Live Live

Ondanks verlaging houdt verzet tegen parkeertarieven MST aan

Vrijdag 18 november 2016 11:30

Ondanks verlaging houdt verzet tegen parkeertarieven MST aan

Losserse politica Lies ter Haar blijft bezwaar maken tegen de parkeertarieven voor bezoekers van het ziekenhuis MST in Enschede. Ze is niet tevreden met de handreiking die het ziekenhuis heeft gedaan.

Te weinig mensen profiteren van de verlaging van de parkeertarieven bij het MST. Dat concludeert Lies ter Haar, leider van de fractie van Burgerforum, de grootste fractie in de gemeenteraad van Losser, en aanjager van protestbrieven- en handtekeningenactie tegen de parkeertarieven van het ziekenhuis.

Beperkt
Ter Haar: "Het tarief voor het eerste uur wordt lager en ook het dagtarief gaat fors omlaag, maar alles wat daar tussen zit, wordt duurder. Omdat het bij het MST vooral gaat om parkeerders die wat langer parkeren, maar niet de hele dag, is het in onze ogen nog ontoereikend. De groep die hiermee bereikt wordt, is te beperkt."

Aandacht
De Losserse kondigt daarom aan de effecten van de gedeeltelijke aanpassing van de tarieven in de praktijk te blijven volgen. "Wij hebben onze brief aan de minister over de parkeertarieven dan ook laten staan en vragen nogmaals aandacht voor deze problematiek."
Ze richt zich ook op de Enschedese gemeenteraad. "Een locatie pal in het centrum en geen eigen parkeergarage voor het MST is een bewuste keuze geweest waarvan de gevolgen op het bordje van patiënten en bezoekers komen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: