Live Live

OMARM ENSCHEDE | Dit ga je zien in onze nieuwe portrettenserie De Boodschap

Vrijdag 06 december 2019 13:49

OMARM ENSCHEDE | Dit ga je zien in onze nieuwe portrettenserie De Boodschap

In de portrettenserie De Boodschap van 1Twente vertellen Enschedeërs hun persoonlijke verhaal over een leven in armoede. Ze hebben in armoede geleefd of het is nog steeds hun dagelijkse realiteit. Hoe ziet zo’n leven eruit? Hoe is het zo ver gekomen? En als je praktisch geen geld meer hebt voor een boodschap uit de winkel, welke boodschap houdt je dan nog op de been?

Niels Veurink | 1Twente

In de eerste aflevering, de boodschap van Ronald van Dorland (56). Hij belandde eind 2014 in een crisis toen zijn bijstandsuitkering werd stopgezet. Daarbij moest hij de gekregen uitkeringen vanaf 2011 terugbetalen inclusief een forse boete, omdat hij niet zou hebben voldaan aan de inlichtingenplicht. Die vordering en boete werden later weer ingetrokken. Door het stopzetten van zijn uitkering had hij 6,5 maand geen inkomen en ontstond een flinke schuld. Inmiddels zit hij in de schuldsanering en zet hij zich vrijwillig in voor de minima in Enschede.

De Boodschap is zaterdag te zien op de website van OmArm Enschede en dinsdagavond na het nieuws van 18:00, ieder uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Kijk voor meer producties over armoede in Enschede op www.1Twente.nl/omarm

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, fweoto: Still Video

Deel deze pagina: