Live Live

Nominatie TV Enschede FM voor Beste Lokale Omroep

Gepubliceerd: Dinsdag 06 mei 2014 14:51

TV Enschede FM is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. De zeven nominaties zijn dinsdag bekend gemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De lokale omroep van Enschede is onder meer door de voorselectie gekomen vanwege de samenwerking met andere media in de regio, de lokale verbondenheid en het gebruik van nieuwe formats en technologieën.

TV Enschede FM won de prijs voor lokale omroep van het jaar al twee keer eerder, in 2011 en 2012. Omdat de omroep twee jaar op rij had gewonnen, kon TV Enschede FM vorig jaar niet meedingen voor de hoofdprijs. Vorig jaar won Omroep Venlo de prijs. Op 23 mei mogen de zeven genomineerde lokale omroepen zich presenteren aan de vakjury, met tv-journalist Wouter Kurpershoek als voorzitter. De winnaar van de titel wordt op vrijdag 6 juni bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum, als afsluiting van de Week van de Lokale Omroep.

“We zijn uiteraard erg blij met deze nominatie. Het is een erkenning voor onze medewerkers dat hun inzet binnen het Regionaal Mediacentrum Twente wordt gewaardeerd en dat we met elkaar programma’s maken die in de smaak vallen”, zegt stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM. “We hebben het afgelopen jaar veel mooie uitzendingen neergezet rond evenementen als de Military Boekelo-Enschede, gemeenteraadsverkiezingen en de Enschede Marathon. Bij de marathon hebben we ook een project opgestart waarbij lopers, bezoekers en tv-kijkers een eigen filmpje toegestuurd kregen. Een uniek project waar wij als lokale omroep onze nek voor durven uitsteken.” 

De zeven genomineerden zijn:
1.  Beuningen en Druten: WEB FM en WEB TV
2.  Eindhoven: Studio040
3.  Enschede: TV Enschede FM
4.  Groningen: OOG
5.  Horst aan de Maas: Omroep Reindonk

6.  Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media
7.  Oss: MFM/Dtv

Deel deze pagina: