Live Live

NK Wegwielrennen live bij TV Enschede FM

Gepubliceerd: Maandag 23 juni 2014 14:06

Het Nederlands kampioenschap wegwielrennen in Ootmarsum is zaterdag en zondag te volgen bij TV Enschede FM. Op Enschede FM wordt beide dagen van 08.00 tot 18.00 uur urenlang live verslag gedaan van het wielerevenement. Daarnaast is op TV Enschede zowel op zaterdag als zondag om 20.00 uur een verslag van de dag te zien. De radio- en tv-uitzendingen zijn een samenwerking tussen de zeven lokale omroepen in Twente die zich verenigd hebben als 1Twente.

“Door de samenwerking van lokale omroepen kan iedereen in Twente het NK live volgen, op radio en tv. Dat is voor ons als organisatie erg belangrijk”, vertelt Rutger Borgerink, woordvoerder van het NK. “Mede door deze samenwerking op radio- en tv-gebied groeit het kampioenschap in Ootmarsum uit tot een topsportevenement dat in heel Twente wordt beleefd.” Flip van Willigen, stationsmanager van TV Enschede FM, vult aan: “In de uitzendingen wordt niet alleen aandacht besteed aan de wedstrijden zelf, maar ook aan alles wat rond het parcours gebeurt. Zo krijgen de kijkers en luisteraars een compleet beeld van de wedstrijd en het randgebeuren.

Het TenCate Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen 2014 voor vrouwen, beloften en professionals wordt dit jaar voor de derde keer verreden in en rond Ootmarsum. Ook in 2008 en 2011 was het NK in de Twentse stad. De beste renners uit Nederland strijden er om de gouden plak en om de andere ereplaatsen. Het evenement trok in 2008 en 2011 respectievelijk 30.000 en 40.000 bezoekers. Het parcours van 13,5 kilometer is moeilijker dan de eerste indruk doet vermoeden, geen enkele kilometer is namelijk vlak. De stijging bedraagt drie tot zes procent. Een deel van het parcours gaat dwars door de stad Ootmarsum, over de eeuwenoude klinkers. De start en de finish is op de Kuiperberg. 

Deel deze pagina: